Nijemci: Bjelica rekao Bonucciju da neće više puno igrati u njegovoj momčadi

Foto: EPA

UNION BERLIN u srijedu je stigao do važne pobjede u 16. kolu Bundeslige. Momčad Nenada Bjelice svladala je Köln 2:0 i podignula se tri boda iznad zone ispadanja. Njemački mediji pišu o uspjehu Nenada Bjelice. Hrvatski trener stigao je u klub koji je izgledao loše, no uspio je relativno brzo posložiti momčad i ostvariti dobre rezultate prije božićne pauze.

Ono što je vidljivo na prvu je Bjeličin odnos prema zvijezdama, nominalno najskupljim i najtalentiranijim igračima u klubu. Najpoznatije ime je Leonardo Bonucci. Talijanski 36-godišnji stoper odmah je po dolasku Bjelice doznao da neće tako puno igrati, piše Sky Sports.

Zvijezde se moraju dokazati

Kod hrvatskog trenera nitko nije siguran. Tako je u prošloj utakmici Sheraldo Becker, napadač koji također uživa status zvijezde u Unionu, ostavljen na klupi. Moguće je da je to zbog transfera u Eintracht koji se potencijalno sprema. 

Također, novine Berliner Zeitung navode kako je Bjelica ograničio minutažu Brendenu Aaronsonu, Mikkelu Kaufmannu te Lucasu Tousartu, igračima koji po Transfermarktu vrijede više od prosjeka momčadi. Rezultat je bijeg iz zone ispadanja.

Momčad s puno problema

"Jako sam sretan zbog momčadi, navijača i cijelog kluba. Nakon što prva polusezona dosad nije bila laka, ove dvije domaće pobjede jednostavno su nam dobro došle i daju nam samopouzdanje", rekao je Bjelica nakon pobjede protiv Kölna.

Nakon gola smo bili bolja momčad i zasluženo pobijedili. Moram reći da sam rijetko u svojoj karijeri doživio ovako tešku situaciju na poluvremenu. Imali smo nekoliko igrača s mišićnim problemima, ali borili su se do svojih granica i pokazali karakter."

Pročitajte više