Liverpool - Bayern 0:0

Nijemci oduševljeni Kovačem: "Ne pamtimo ovo! Niko je napravio impresivnu stvar"

Foto: Guliver Image/Getty Images

"JEDNO je sigurno - utakmica neće završiti bez golova", rekao je Niko Kovač u najavi susreta Liverpoola i Bayerna u Ligi prvaka. I pogriješio jer je okršaj osmine finala na Anfieldu okončan bez pogodaka.

Tim ishodom nakon utakmice Kovač je bio puno zadovoljniji od domaćeg trenera Jürgena Kloppa. 

"Taktički smo bili odlično pozicionirani, fizički odigrali zahtjevnu utakmicu i mentalno usredotočeni bili svih 90 minuta", objasnio je Kovač recept za remi na Anfieldu i pohvalio se kako su rijetki treneri koji su prazne mreže napustili Liverpool ove sezone: "Možda Guardiola... I ja."

"Rezultat je 0:0, ali za Kovača je ovo 1:0"

Njemački mediji hvale predstavu Kovačeve momčadi i poručuju kako ne pamte ovako discipliniranu igru Bayerna.

"Nikada nisam vidio Sergea Gnabryja da igra obranu kao sad. Nikad nisam ni vidio da su Joshua Kimmich i David Alaba tako disciplinirani", rekao je hrvatski trener.

"I zaista je bilo tako", piše Deutsche Welle.

"Potpuno drugačija utakmica od one u petak protiv Augsburga kada je Kimmich dva puta ispao. Defenziva na čelu s Javijem Martinezom, koji je odigrao utakmicu sezone, bila je neprepoznatljiva. Bayern je u prvom poluvremenu poništio prepoznatljivi presing Liverpoola, a u drugom se uporno branio. Igrači su ginuli jedni za druge i za trenera."

U Njemačkoj se često spominjalo da Kovač, kojem je ovo prva sezona na klupi Bayerna, nema dobar odnos s igračima.

"Mora se odati priznanje Kovaču. Ne samo za taktički plan utakmice već i za ono puno važnije - kako su igrači odigrali za njega. Prvi put otkako je trener Bayerna, momčad je izgledala ujedinjeno kao prava postrojba. Kovač konačno ima kontrolu. Ima svlačionicu", piše Deutsche Welle i zaključuje: "Rezultat je 0:0, ali je za Kovača ovo 1:0."

Embed from Getty Images

Bild: Impresivno kako je Niko okrenuo stvari u svoju korist

Čak i Bild koji je mjesecima kritizirao Kovača, morao mu se nakloniti.

"Kriza u Bayernu? Nešto se spominjalo... A sad malo ozbiljnije - zaista je impresivno kako je Niko Kovač okrenuo stvari u svoju korist u 2019. godini. Ako ste zaboravili, njegova momčad je zaostajala devet bodova za Borussijom u Bundesligi i mnogi su je otpisali iz Lige prvaka nakon što je izvukla Liverpool. Sadašnjost pokazuje da je Bayern samo tri boda iza Borussije, a da se o Ligi prvaka ponovno mašta nakon 0:0 iz Liverpoola. I da, Bayern je favorit za Kup", piše Bild.

"Otkako je odustao od pretjeranog rotiranja igrača, Bayern je bolja momčad. Čak je Kovač i iz ozljede Goretzke uspio napraviti nešto pozitivno s Martinezom. Kovač ima plan i igrači ga slijede. Ovih 0:0 protiv Kloppa je Kovačeva pobjeda", stoji u tekstu Bilda koji na kraju ima i poruku za hrvatskog trenera: "Samo nemoj sada postati samouvjeren."

Pročitajte više