HRVATSKI NOGOMETAŠI

Nijemci otkrivaju: Bayernov predsjednik obožava Mandžukića i uzima ga Borussiji

Foto: Gulliver / Getty Images

MARIO MANDŽUKIĆ se vraća u Njemačku, piše tamošnji magazin Focus i dodaje da je jedino pitanje hoće li iz Juventusa prijeći u Borussiju Dortmund ili će se vratiti u Bayern. Isti izvor ističe i da Bayern u ovom Der Klassikeru koji se igra na tržištu ima važnog "igrača više".

Nakon četiri sezone u Juventsu, te u 33. godini života, Mario Mandžukić, idol navijača Juventusa i dokapetan koji je nedavno potpisao novi ugovor, od ključnog čovjeka najboljeg talijanskog kluba postao je rezerva.

Razlog za to je promjena trenera, odnosno odlazak Maxa Allegrija koji je Mandžukića obožavao te dolazak Maurizija Sarrija, koji ga ne vidi u prvoj momčadi. 

Mandžukiću je zatim pristupila Borussija, ali ubrzo nakon vicepvaka javio mu se i njemački prvak.

Oba kluba vremešnom ratniku nude status prve rezerve iza Alcacera odnosno Lewandowskog. Međutim, Focus ističe da je Bayern u prednosti jer je Mandžukić liebling predsjednika Ulija Hoenessa, koji inzistira na njegovom povratku. 

Mandžukiću je Njemačka druga domovina. Tamo je kao dijete proveo četiri godine i počeo igrati nogomet, a još toliko tamo je živio i radio kao igrač Wolfsburga i Bayerna. Usvakom od tih klubova proveo je po dvije godine od 2010. do 2014. godine. 

Pročitajte više