"NIKAD GA NISAM GLEDAO, ALI..." Igrač Lokomotive našao se na popisu za Svjetsko prvenstvo

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

FRAN KARAČIĆ mogao bi zaigrati na Svjetskom prvenstvu za Australiju. Nogometaš Lokomotive našao se na popisu 32 igrača na koje australski izbornik računa na pripremama za natjecanje u Rusiji. S tog popisa otpast će devetorica.
 
Karačić, 21-godišnji bek, najveće je iznenađenje na popisu Berta van Marwijka.
 
"Problem je što baš i nemamo velik izbor na mjestu desnog beka. Nisam Karačića gledao kako igra, ali vjerujem u prosudbu našeg izbornika mladih Ante Miličića. Ima 21 godinu, igra na najvišem nivou u Hrvatskoj, povremeno je i kapetan svoje momčadi. Ante ga je nekoliko puta išao gledati", rekao je australski izbornik.
 
 
Karačić je upisao osam nastupa za mladu reprezentaciju Hrvatske, rođen je i odrastao u Zagrebu, a australsku putovnicu ima po ocu koji je rođen u Australiji.
 
Prošle godine dobio je poziv Ante Čačića za američku turneju hrvatske reprezentacije, ali ga je odbio jer se nije osjećao fizički spremnim. 
 
Direktor Lokomotive Dennis Gudasic otkrio je da su Australci kontaktirali mladog igrača.
 
"Frana su kontaktirali iz australskog nogometnog saveza. Odluka je na njemu, ali vjerujem da će ozbiljno promisliti. Dugo je u Hrvatskoj, ali podržat ćemo njegovu odluku. Bio bi vrijedan član australske momčadi. Pratili su ga i ranije, ali se tada ozlijedio. Ima potencijala za hrvatsku reprezentaciju, ali ako zaigra na SP-u, više nema povratka. Kako se sada razvija, u usporedbi s onim kakav je bio prije tri godine, mogao bi za par godina biti na razini za hrvatsku reprezentaciju", rekao je Gudasic.
 
Karačić je ove sezone odigrao 26 utakmica za Lokomotivu i zabio jedan pogodak.
 

Pročitajte više