HRVATSKI treneri

Niko Kovač o zvijezdi koju je izbacio iz momčadi: On je dobra osoba

Foto: Profimedia

MAX KRUSE, veteran (34) i zvijezda Wolfsburga te bivši reprezentativac Njemačke, uvjerio se da Niko Kovač ne zazire od bildanja autoriteta na asovima momčadi koje vodi. Nakon par utakmica iz ekipe je izbacio ofenzivca koji se zimus vratio u Wolfsburg iz Union Berlina uz odštetu od 5 milijuna eura te koji je do kraja prošlog prvenstva bio najbolji strijelac kluba.

Kruse je u dva mandata u Wolfsburgu odigrao 62 utakmice uz učinak od 16 golova i 13 asistencija, ali Kovač ga je otpisao nakon što je preuzeo momčad. "Tražimo potpunu identifikaciju igrača i kluba i maksimalnu koncentraciju igrača na Wolfsburg. S Maxom nismo osjećali da to imamo. Zato nije s nama i zato ga neće biti s nama ni ubuduće. Kod Maxa nismo vidjeli impuls kojim bi mogao pomoći momčadi i zato više nije dio nje", objasnio je Kovač prije šest dana.

Kruse mu je odgovorio putem Instagrama: "Počeo sam dvije utakmice ove sezone, tako da je ovo iznenađenje. Ne samo za mene, već za sve. U siječnju sam došao u Wolfsburg kako bih pomogao i mislim da sam to učinio u drugom dijelu prošle sezone. Svi koji me poznaju znaju da uvijek dajem sve od sebe za klub za koji igram.

Ne samo ovdje, nego svugdje gdje sam bio zadnjih 12 godina. Ja ću sam odlučiti kada je došao kraj mom igranju u Bundesligi. Nitko to neće odlučiti umjesto mene." Sada, pred gostovanje Wolfsburga kod Union Berlina novinari su pitali Kovača u kakvim je odnosima s Kruseom, a trener im je odgovorio: "Nije bilo nikakvih problema s njim, nemam ništa negativno reći o Kruseu kao osobi. Dapače, on je dobra osoba."

Pročitajte više