Nikolić: Ako smo dobili Jadrana u Herceg Novom, možemo slaviti i u Vojvodini

"MOŽDA bi s obzirom na situaciju najbolje bilo plakati, ali ja nisam takav tip", rekao je trener vaterpolista Mladosti Emil Nikolić pred odlazak u goste Vojvodini u prvom kolu Eurolige.

Strateg Žabaca pred utakmicu Novom Sadu ni u jednom trenutku na okupu nije imao kompletnu momčad: "Cijeli tjedan imamo problema s bolešću igrača. U jednom trenutku broj nespremnih popeo se na sedam. Situacija u momčadi je sada nešto bolja, ali još uvijek daleko od idealne. Žao mi je što se nismo adekvatno pripremili zbog svih tih problema, a nažalost, tek sutra ćemo poslije jutarnjeg treninga odlučiti tko putuje u Novi Sad. Muslim je ozdravio, Karač je sposoban, ali upitno je koliko će biti svjež. Buljubašić i Letica će vjerojatno biti aut, vidjet ćemo što će biti s njima", kazao je Nikolić na press konferenciji koji je prokomentirao i nedjeljnog suparnika:

"Težak će to biti dvoboj za nas, oni su doprvaci Srbije, a u finalu Kupa su tijesno poraženi od Partizana. Vojvodina je odlična ekipa, imaju sve pobjede u Interligi, i iako nemaju nikakvih zvijezda moram istaknuti jednog igrača. Srđan Vuksanović, tek 17-godišnjak predstavlja budućnost srpskog vaterpola, a osim njega tu je i neugodni ljevak Boris Vapenski. Imaju i dva teška centra, stokilaša, a mi smo ostali samo na jednom beku što bi mogao biti problem za nas. Ipak, i u ovoj utakmici idemo na pobjedu, ako smo mogli pobijediti Jadrana u Herceg Novom ne vidim razloga zašto ne bi slavili i protiv Vojvodine", podvukao je Nikolić i na upit da Vojvodinu usporedi s jednom našom momčadi odgovorio:

"Oni su ekvivalent Primorju, mlada su momčad, a posebna im je prednost i to što igraju kod kuće. Uz to, na njihovim utakmicama pada malo golova."

Hinić: Ne poznajem ih, ali morat ćemo ih dvaput pobijediti za prolaz u četvrtfinale

Igor Hinić svakako će protiv Novosađana biti jedna od glavnih uzdanica Mladosti: "Ne poznajem tu Vojvodinu, s njihovim igračima se dosad nisam susretao, ali sigurno su dobri, to uostalom potvrđuju i njihovi rezultati. Ako se stisnemo, možemo dobro odigrat tamo i doći do vrijednih bodova", rekao je Hinić koji je otkrio recept za prolaz u četvrtfinale Lige prvaka:

"S dvije pobjede protiv Vojvodine te domaćim trijumfom protiv Barcelonete mogli bi osigurati mjesto među osmoricom najboljih."

Pročitajte više