NIŠTA OD ŠTIMCA Umjesto njega, kultni klub preuzeo igrački velikan i trenerski početnik

Foto: Twitter

IGOR ŠTIMAC figurirao je kao favorit za novog trenera kluba u kojem je devedesetih igrao četiri godine i gdje je legenda koju navijači obožavaju.

Fanovi Derby Countyja, kluba poznatog po odanim i brojnim navijačima, prije devet godina izabrali su ga u idealnu momčad kluba osnovanog 1884.

Ovnovi su nakon Štimčeve ere pali u drugu ligu, iz koje su se u Premier League vratili samo 2007. i odmah ispali natrag u Championship. 

Ove sezone Derby je zapeo u polufinalu doigravanja za ulazak u Premierligu, tijesno ga je izbacio Fulham. Nakon smjene trenera Garyja Rowetta, Štimac je bio prvi kandidat za njegovog nasljednika.
 
Prošlog tjedna sam je potaknut medijskim špekulacijama i navijačkim željama napisao na Facebooku: "Možda je došlo vrijeme za povratak kući! Ja sam spreman za izazov, ne mogu vam dati garanciju za uspjeh, ali odanost i ponos ću ponijeti sa sobom."
 
Bivši hrvatski izbornik bez posla je od prošle godine kada je napustio katarsku Al-Shahaniju. Ranije je vodio iranski Sepahan, Zadar, Zagreb, Cibaliju i Hajduk.

Ali Derby County je umjesto Štimca (51) izabrao 11 godina mlađeg trenerskog početnika Franka Lamparda.

Jedan od najboljih engleskih nogometaša proteklih desetljeća početkom prošle godine okončao je igračku karijeru i posvetio se školovanju za trenera. 

Ovo će mu biti prvi trenerski angažman.

Derby je kultni klub koji je zlatne dane imao sedamdesetih godina, kada je dva puta bio prvak Engleske. Ali nakon ispadanja iz Premier League 2002. tamo se vratio samo jednom, ali je nakon katastrofalne sezone opet pao u drugu ligu. 

Pročitajte više