Ništa od Tudorovog čudesnog povratka

Foto: Profimedia

MARSEILLE traži novog trenera. U klubu koji ih strahovito brzo troši Igor Tudor izdržao je samo 11 mjeseci. Točnije od ljeta prošle do ljeta ove godine. Njegov nasljednik Marcelino trajao je čak puno kraće, samo tri mjeseca. Dao je otkaz prije tjedan dana i sada francuski velikan intenzivno traži novog trenera. Jučer su talijanski i francuski mediji pisali kako je Tudor ozbiljan kandidat za povratak u Marseille. To je odjeknulo kao senzacija jer je od tamo otišao prije samo dva mjeseca.

No, s klubom se rastao u prijateljskim odnosima. Premda nije bio osobito uspješan; prvenstvo je završio na trećem mjestu i tako ostao bez izravnog plasmana u Ligu prvaka, u kupu je ispao od drugoligaša, a u Ligi prvaka kao zadnji u skupini, čelnicima kluba ostao je u dobrom sjećanju. Uostalom, na rastanku su rekli kako su htjeli da Tudor ostane. Hrvatski trener nakon odlaska iz Marseillea nije našao novi posao pa je to dalo na težini ovoj povratničkoj priči.

Međutim, od toga neće biti ništa. Umjesto hrvatske, Marseille preuzima talijanska legenda. Tudorov vršnjak (45) Gennaro Gattuso "u idućih 24 sata leti za Marseille i tamo potpisuje ugovor", objavio je kasno sinoć Footmercato, a potvrdio Fabrizio Romano. Marseille mu je ponudio posao, a on je prihvatio, dodaju spomenuti izvori.

Gattuso je trenersku karijeru počeo prije 10 godina i u njoj ima daleko manje uspjeha nego u igračkoj. Vodio je Sion, Palermo, OFI, Pisu, Milan, Napoli i Valenciju. U klubovima se zadržava kratko pa je tako zadnju gažu na Mestalli imao samo šest mjeseci. Jedini trofej mu je kup s Napolijem 2020.  

Pročitajte više