Nitko ga nije htio, a za Barcu je odigrao savršenu utakmicu. Fanovi: On je demon

Foto: EPA

BARCELONA je pobijedila Porto 2:1 u petom kolu skupine H Lige prvaka i tako osigurala plasman u osminu finala. Strijelci katalonskog kluba bili su Joao Cancelo u 32. i Joao Felix u 57. minuti. Obojica su odigrala odličnu utakmicu, no Cancelo je, prema SofaScoreu, bio savršen. Osim što je zabio, portugalski lijevi bočni asistirao je Felixu. Za svoj je nastup dobio najveću moguću ocjenu, 10, što je rijetkost.

Fanovi Barcelone oduševljeni su Cancelovom igrom. Mnogi ga na X-u (bivšem Twitteru) nazivaju "demonom" te se čude zašto ga nitko nije htio dovesti. Podsjetimo, Cancelo je ljetos stigao na posudbu u Barcelonu iz Manchester Cityja. Drugi dio prošle sezone proveo je na posudbi u Bayernu, kamo ga je City poslao nakon što se posvađao s trenerom Pepom Guardiolom.

Međutim, ni u minhenskom klubu nije zadovoljio, pa je City ovog ljeta morao pronaći novu sredinu za jednog od najboljih bočnih igrača svijeta. U konačnici je završio u Barceloni, za koju je ove sezone upisao 16 nastupa, tri pogotka i dvije asistencije.

Cancelo je tijekom karijere nastupao za Benficu, Valenciju, Inter, Juventus, Manchester City, Bayern i sada Barcelonu. Posudba u Barceloni završava na kraju sezone, no Katalonci će ga imati pravo otkupiti. Ugovor sa Cityjem ima do 2027. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 50 milijuna eura.

Pročitajte više