Nitko im ne može ništa, ali su im za svaki slučaj pomogli njihov Fabregas i sudac

BARCELONA je imala 19 udaraca na gol, Arsenal ni jedan. Topnici su loptu držali 32, a Barca 68 posto. Mrežu je zatresla četiri puta, Arsenal ni jednom.

Statistika zna nekad varati, ali ovaj put koliko god bila neumoljiva i točna u opisu Barcine superiornosti, ne otkriva da je Arsenalu prestrogo isključen Robin van Persie, minutu nakon što je Arsenal postigao izjednačujući gol.

Možemo s pravom do prekosutra sipati hvalospjeve na račun Barce, ali u podsjećanju na utakmicu treba i to reći. Istini za volju, vjerojatno bez onog dodatka "jer tko zna što bi bilo da je Arsenal do kraja ostao s 11 igrača..", zato što je Barcelona razbila goste. Također, da se Bendtner nije spetljao sam pred Valdesom tri minute prije kraja, govorili bi o pirovoj pobjedi Barce protiv 10 herojskih Topnika.

Wenger se igrao Mourinha

Wenger se od početka nastojao na Camp Nou postaviti kao Interov Mourinho prošle sezone - visoko postavljenom obranom, zgusnutom sredinom, iz koje bi priprijetio kontrama. Problem je što nisu izveli nijednu opasnu kontru, osim par ho-ruk pokušaja pred sam kraj. Ne samo da nije uspio stvoriti opasnost il šut na vrata Barcelone, Arsenal nije složio nijednu njihovu prepoznatljivu akciju. Najbolje o katastrofalnoj igri Arsenala u prvom poluvremenu govori podatak da su u 42. minuti po treći put prešli centar.


Barci su manje nedostajali Puyol i Pique, nego Arsenalu Walcott


Domaćini nisu gubili živce, iako je i njima vrijeme curilo, jer što je više odmicalo, Arsenal se sve više povlačio, Nasri, Rosicky i Fabregas bili sve neprimjetniji, a bokovi Sagna i Clichy preokupirani čuvanjem Messija i potpuno ofenzivnog Adriana. Jedino su na razini zadatka bili Wilshere, Djourou i donekle Koscielny.

Napada naprosto nije bilo i dok su svi španjolski i engleski mediji isticali kako Barca igra bez dva nezamjenjiva centralna braniča, koje glume lijevi bek i veznjak (Abidal i Busquets), vidjelo se da je Arsenal mnogo više hendikepiran nepostojanjem igrača koji bi barem pokušao pretrčati suparnika, kada se Arsenal Barci suprotstavio bunkerom, umjesto poznatom igrom beskonačnih pasova.

Utakmica je počela Messijevim golom na poluvremenu

Porazna Arsenalova igra morala je doživjeti radikalni redizajn nakon što je njihov kapetan, Katalonac i Barcelonino dijete Cesc Fabregas izveo pravu majstoriju - petom proigrao Iniestu za prvi Barcin gol.

Iz ničega je došao i izjednačujući gol - Nasrijev korner i Busquetsovo zakucavanje, ali u vlastitu mrežu. Niz velikih grešaka nastavljen je crvenim kartonom za Van Persiea i nakon toga kreće Barcelonino iživljavanje. Primjedba kako se prije godinu dana na istom mjestu Inter također dugo (ali uspješno) držao s igračem manje, naravno nije za usporedbu, kao što nisu Mourinho i Wenger.

Drugu sezonu zaredom Barcelona je u nokaut-fazi Lige prvaka eliminirala Arsenal. Potpuno ga je nadigrala i zakočila, ali čak i tako dotučen suparnik mogao je eliminirati velebnu Barcu, koliko god statistika s početka bila točna i govorila suprotno.

Sastavi:

Barcelona

Valdes; Alves, Busquets, Abidal, Adriano - Mascherano, Xavi - Messi, Iniesta Pedro - David Villa

Arsenal

Szczesny; Sagna, Djourou, Koscielny, Gibbs - Diaby, Wilshere - Rosicky, Fabregas, Nasri - Van Persie

Pročitajte više