Nitko ne voli Ligu nacija, a Makedoncima može donijeti povijesni uspjeh

REPREZENTACIJA Makedonije u svakoj svojoj generaciji imala je nekoliko vrlo talentiranih nogometaša, ali se nikada nije uspjela plasirati na svjetsko ili europsko nogometno prvenstvo. Ove godine Liga nacija mogla bi im poslužiti kao prečac do tog povijesnog uspjeha.

Sastav koji vodi izbornik Igor Angelovski ima veliku prigodu otići na Euro 2020. godine s obzirom na to da je Makedonija smještena u najslabije društvo, u Ligu D, koja će na kraju natjecanja dati jednog predstavnika na Europskom prvenstvu.

Ove subote Makedonija je došla do svoje treće uzastopne pobjede u Ligi nacija, a predvođena veteranom Goranom Pandevom, deklasirala je Lihtenštajn 4:1. Pobjedom u Skoplju Makedonci su došli do šest bodova prednosti ispred preostalih reprezentacija u Ligi D, a s obzirom na to da se radi o Armeniji i Gibraltaru, teško je očekivati da će podbaciti.

Upravo sramotni poraz Armenaca od Gibraltara u utakmici odigranoj u isto vrijeme pogurao je Pandeva i društvo.

Ako Makedonija osvoji prvo mjesto, osigurat će promociju u Ligu C te tako igrati i dodatne kvalifikacije za Euro, ako ga, naravno, ne izbore u regularnim kvalifikacijama, što je teže očekivati.

U dodatnim kvalifikacijama u koje bi došli plasmanom u Ligu nacija, Makedonci za protivnika mogu dobiti Gruziju, Bjelorusiju i možda Kosovo ili Azerbajdžan, a o plasmanu za Euro 2020. godine odlučivat će se u ožujku te godine.

 

Pročitajte više