Nizozemska legenda: Ovo što je Šutalo napravio je ispod svake razine

Screenshot: SportKlub

AJAX je novim porazom, 4:3 kod Utrechta u devetom kolu Eredivisie, došao do najgoreg niza u povijesti. Nizozemski velikan svjetskog nogometa je tako ostvario osmu utakmicu zaredom bez pobjede. U više od 120 godina dugoj povijesti kluba Ajax nikad nije imao ovako loš niz. Sada je srušio rekord od sedam uzastopnih utakmica bez pobjede iz davne sezone 1964./1965.

Te sezone debitirao je Johan Cruijff, a Ajax je jedva izbjegao ispadanje iz lige. Trenutno je na predzadnjem, 17. mjestu nizozemskog prvenstva, što je katastrofa. Ove sezone klub koji je 36 puta bio prvak Nizozemske i 4 puta prvak Europe ima samo jednu prvenstvenu pobjedu. 

"Šutalu i Ajaxu definitivno nije dobro"

Willem van Hanegem, ikona Ajaxovog najvećeg rivala Feyenoorda, s kojim je kao igrač i trener osvojio sve, te nezamjenjivi član najjače generacije reprezentacije Nizozemske 70-ih, ovako je komentirao novi u nizu velikih kikseva Josipa Šutala:

"Je li za sve kriv Ajaxov trener Steijn ili loša igra kompletne momčadi u fazi obrane? Naravno da nisu. Jer ono što je napravio Josip Šutalo kada je dodao loptu igračima Utrechta za četvrti, pobjednički gol, ispod je svake razine. No, to se događa kada igračima i momčadima nije dobro. Šutalu i Ajaxu je definitivno tako."

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ŠUTALOV KIKS

Braniča Hrvatske ljetos je Ajax kupio od Dinama uz odštetu od 20 milijuna eura, ali Šutalo se od tada ističe jedino očajnim partijama.

 

Pročitajte više