Nizozemski popis za Hrvatsku. Navijači: Gdje su senzacije iz Njemačke i Francuske?

Foto: Profimedia

HRVATSKA I NIZOZEMSKA 14. lipnja u Rotterdamu igraju polufinale završnog turnira Lige nacija. Drugi par, koji igra dan kasnije u Enschedeu, čine Španjolska i Italija. Tri dana nakon drugog polufinala igraju se utakmice za treće mjesto i finale.

Ronald Koeman, povratnik na funkciju izbornika Nizozemske, objavio je širi popis za Final Four, na kojem Oranje sigurno igra protiv Hrvatske. Navijači Nizozemske su odmah po objavi na društvenim mrežama izrazili ogorčenje što su na mjesta u nacionalnoj momčadi i dalje pretplaćeni Jesper Cillessen, Davy Klaasen, Daley Blind, Steven Bergwijn... I to iako igraju loše, dok su opet bez poziva i debija ostali igrači koji briljiraju.

Navijači Nizozemske pri tome misle na Jeremieja Frimponga, sjajnog i mladog (22) desnog bočnog Bayera iz Leverkusena. On je ove sezone u 45 utakmica postigao čak devet i namjestio 10 golova. Drugi igrač za kojeg ne mogu shvatiti kako ga nema u reprezentaciji je veznjak Branco van den Boomen. On je kasno (27), ali spektakularno procvjetao u Toulouseu, za koji je ove sezone u 38 utakmica postigao šest golova i asistirao za njih 13.

Pročitajte više