Njemački mediji: Hrvati znaju biti bezobrazni kad treba. Mi nemamo taj mentalitet

Foto: Marcus Brandt/PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija stigla je nadomak plasmana na Olimpijske igre pobjedom 33:30 protiv Njemačke u Hannoveru. Sada bez nastupa u Parizu može ostati samo u ludoj teoriji, u kojoj bi Alžir do kraja prvo pobijedio Austriju, a onda u nedjelju i Hrvatsku s čak osam razlike. Uz to bi i Njemačka morala pobijediti Austriju. 

"Potpuni raspad, Njemačkoj prijeti nokaut s Olimpijskih igara", naslov je koji vrišti s naslovnice njemačkog Sport1 nakon ovog poraza, a ništa manje dramatično o pobjedi ne pišu ni u Bildu: "Sad nas čeka veliko finale protiv Austrije za Olimpijske igre. Nejasno je kako dotad popraviti rastresenu reprezentaciju."

Stručni komentator na njemačkoj televiziji, legendarni Stefan Kretzschmar, nije krio razočaranje nakon utakmice. "Ne možeš protiv Hrvatske igrati onako kako je Njemačka igrala u prvom poluvremenu. Hrvatski igrači znaju biti bezobrazni kad treba, imaju taj mentalitet, mi nemamo. Svjesni su da je ovo kvalifikacijska utakmica, dobiješ ili ideš kući. Agresivni su i čvrsti, pokazali su nam kako se treba ponašati", rekao je Kretzschmar.

Pročitajte više