Njemački mediji: Hrvatska "B" uvjerljivom igrom protiv neuvjerljive Poljske ušla među favorite

NJEMAČKI mediji danas pišu o suverenoj pobjedi hrvatske "B momčadi" protiv Poljske. Većina članaka posebno spominje pogodak Ivana Klasnića, a neke novine otišle su čak tako daleko da Hrvatsku stave među favorite turnira.

Većina novina ipak se i dalje patriotski drži "velikih reprezentacija", pa u favorite prvenstva ne ubraja Hrvatsku, nego Njemačku, iako svi ukazuju na problematičnu pobjedu protiv Austrije.

"100-postotnim učinkom Hrvati ušli u krug favorita"

"Hrvatskoj je s pobjedom protiv Poljske za rukom pošlo dobiti treću od tri utakmice. To dosad nije uspjela niti jedna momčad na ovom Euru. Iako nisu nastupili s najboljom momčadi, Hrvati su bez problema izbacili Poljake. Tako su postali prva momčad koja je pobijedila sve utakmice i nakon ovoga su se definitivno kvalificirali za status favorita", korektno spominje Spiegel.

"Hrvati sa drugom postavom savladali Poljake kod kojih je jedino Boruc bio vrijedan spomena"

"Hrvatska je održala svoje obećanje i unatoč brojnim izmjenama protiv Poljske je odigrala konkurentno i dobro. S druge strane stajali su im Poljaci, kojima je u cijeloj utakmici nedostajalo kreativnosti i želje i koja je zasluženo izgubila. Jedino je njihov vratar bio dobar tijekom cijele utakmice", piše Kicker.

"Potpuna kontrola Hrvata protiv bezopasne Poljske"

"Hrvatska 'B reprezentacija' pobijedila Poljsku", naslov članka na stranici nacionalne televizije ARD, klasični je komentar jučerašnje utakmice. "Hrvatski izbornik Slaven Bilić poslao je na teren deset novih igrača, ali izraz 'B reprezentacija' samo je formalan. Hrvatski rezervni igrači kontrolirali su igru i uvjerljivo pobijedili bezopasne Poljake", piše ARD.

"Klasnić je predvodio Hrvatsku protiv pasivne Poljske"

"15 mjeseci nakon presađivanja bubrega Ivan Klasnić je okrunio svoj povratak na teren – napadač Werdera iz Bremena predvodio je snažnu hrvatsku 'B momčad' svojim zapaženim nastupom u pobjedi protiv Poljske", navodi njemački RTL, koji hvali igru hrvatske reprezentacije i piše kako su hrvatski protivnici na terenu bili "jednako pasivni kao i njihov trener Leo Beenhakker na aut liniji".

"I rezervni Hrvati su opasni"

"Poljaci su, kao što je bilo i očekivano, ispali nakon utakmica u grupi. Momčad trenera Lea Beenhakkera izgubila je u svojoj zadnjoj utakmici protiv Hrvatske. Hrvatska, koja se već prije ove utakmice kvalificirala za četvrtfinale, pobijedila je pogotkom Ivana Klasnića. Iako su na teren izašli s rezervnom ekipom, Hrvati su igrali lako i opasno", piše Die Welt.

J.D.
Foto: K.H.

Pročitajte više