NIKO KOVAČ

Njemački mediji: Kovač je krenuo jako. Kovačeva zvijezda: Jasno nam je rekao što želi

Foto: EPA

NIKO KOVAČ od ove sezone vodi Wolfsburg. Nakon prvog treninga njegov veznjak Maximilian Arnold ukratko je opisao očekivanja bivšeg hrvatskog izbornika: "Što nam je rekao? Bio je vrlo kratak i direktan, poručio nam je vrlo jasno što želi, a to je igrati intenzivan nogomet", rekao je pa dodao:

"Imamo veliku želju ispraviti loše stvari iz lanjske sezone i uvjeren sam da ćemo s novim šefom to i postići. Moramo se ponašati potpuno drugačije na terenu i prihvaćati te preuzimati odgovornosti čak i onda kada stvari ne idu najbolje. To je proces učenja i sazrijevanja, za koji mislim da smo sada spremni i da ćemo iz njega izaći kao bolji igrači i kao bolja momčad."

"Wolfsburg je krenuo jako"

Njemački mediji dobro su upoznati s načinom rada Nike Kovača. Kovač je u karijeri osvajao trofeje s Eintracht Frankfurtom i Bayernom, a uvijek je inzistirao na fizički zahtjevnoj igri. "Wolfsburg je krenuo jako", pišu Nijemci uz sugestije da Kovačeve igrače očekuju teške pripreme.

"Ovo je klub izraženih ambicija i tako ćemo se postaviti. Osnovna ambicija je osigurati europska mjesta", rekao je Kovač po preuzimanju Wolfsburga, koji je prošle sezone završio na 12. mjestu Bundeslige.

U tim idejama neće biti mjesta za dvojicu hrvatskih reprezentativaca. Branič Marin Pongračić vraća se s posudbe iz Borussije Dortmund i za njega kod Kovača nema mjesta, kao ni za ofenzivca Josipa Brekala, koji se vratio iz talijanskog Torina.

Pročitajte više