NIKO KOVAČ

Njemački mediji: Kovač odbio engleskog velikana. Vraća se u klub svoje mladosti

Foto: EPA

NIKO KOVAČ odbio je ponudu Evertona, piše njemački Sport1, dok mnogobrojni berlinski mediji javljaju kako će bivši hrvatski izbornik i kapetan reprezentacije trenersku karijeru nastaviti u Herthi, klubu u kojem je započeo svoj nogometni put i odigrao 242 utakmice.

List Berliner Kurier navodi da je šef Herthe Michael Preetz započeo pregovore s Kovačem te da ga želi što prije vidjeti na klupi berlinskog kluba.

Mediji o ovoj ideji pišu već dulje, otkako je otkaz u studenom prošle godine dobio Ante Čović. Hertha je na Kovača računala sljedećeg ljeta, a klub je dotad trebao stabilizirati Jürgen Klinsmann te potom preuzeti poziciju u upravi kluba. No Klinsmann je izdržao svega deset tjedana na klupi Herthe, koja se bori za opstanak u prvoj ligi.

Kovač najavio povratak na ljeto 

Kovač je prije četiri mjeseca dobio otkaz u Bayernu, a za Berliner Kurier prije nekoliko dana je potvrdio da se ovo ljeto vraća u akciju. Bio je to njegov prvi intervju nakon odlaska iz Bayerna. 

"Počinjem raditi ovog ljeta i spremam se za povratak. Nije važno hoću li voditi veliki klub poput Bayerna, radit ću u klubu s kojim se mogu poistovjetiti", kazao je Kovač, koji je posljednjih dana u središtu špekulacija i u turskim medijima, nakon što ga je predsjednik Fenerbahčea Ali Koc istaknuo kao jednog od glavnih kandidata za klupu svog kluba, koji se nalazi usred rezultatske krize. 

 

Pročitajte više