Njemački mediji: Za "pušionu" protiv Hrvatske krivi loša obrana i Bilićeva taktika

NJEMAČKA momčad podbacila je i na igračkom i na taktičkom planu, dok se Hrvatska pokazala ne samo kao iznenađujuće snažan protivnik, nego i kao taktički i strateški lukava ekipa, zaključuju njemački mediji nakon poraza Elfa od Vatrenih.

Glavna riječ koja se spominje u njemačkim člancima o porazu Elfa najbolje bi se dala prevesti kao "pušiona", a prisutna je u gotovo svakom članku koji je objavljen nakon utakmice.

"Njemačka je u Klagenfurtu odigrala loše protiv koncentriranih Hrvata, koji zasluženo zauzimaju prvo mjesto u grupi. Elf je razočarao na cijelom terenu i još s osramotila sa Schwinsteigerovim crvenim kartonom. Bilićeva ekipa bila je dominantna kroz stabilnu obranu, koja Nijemcima nije dopuštala da dođu u priliku za gol", piše Kicker.

"Poraz protiv Hrvatske nije bio u planu Elfa. Nakon poraza 1:2 pokazale su se slabosti njemačke reprezentacije", navodi nacionalni ARD.

ARD kao glavni razlog poraza navodi zbunjenost njemačke momčadi zbog snažne obrane i žestokog otpora Hrvatske. "Ta zbunjenost u velikoj je mjeri i rezultat taktičkih poteza Hrvata. Bilić je umjesto Petrića na teren izveo Ivana Rakitića, a njegove stalne izmjene mjesta s Ivicom Olićem predstavljale su nerješivu zagonetku za njemački vezni red i obranu", dodaje se.

"Bespomoćni Nijemci"

"Bespomoćnost u napadu i obrani - tako bi se mogla opisati njemačka igra protiv Hrvata. U obrani je vladao nered, u napadu je nedostajalo preciznosti. Bez adekvatnog poboljšanja igre će Elf u zadnjoj utakmici imati problema", navodi nacionalni ZDF.

"Dok je s jedne strane hrvatski izbornik Slaven Bilić odlično izanalizirao slabosti njemačke igre, Löw je pri tom zadatku podbacio", analizira RTL.

Spiegel također kritizira njemačku nacionalnu momčad: "Ovaj nastup uopće nije bio primjeren prvacima. Njemačka je protiv Hrvatske pružila zastrašujuće slab nastup. Obrana, više od svih drugih dijelova momčadi, daje razloga za brigu".

"Nijemci frustrirani, Hrvati rasplesani"

"Gledali su se, na licima im se očitavala frustriranost, zbunjenost i razočaranje. Pored njih na travnjaku plesali su Hrvati, ali njemački igrači jedva da su to primijetili. Oni su sami mislili da će nakon utakmice proslaviti rani ulazak u četvrtfinale", opisuje atmosferu nakon utakmice Die Welt.

"Četiri dana nakon uvjerljivog početka turnira Njemačka je zaboravila na sve vrline koje su joj donijele pobjedu od 2:0 nad Poljskom. Umjesto da su, kao što su planirali, odlučno navukli igru na svoj mlin, igrači Joachima Löwa uopće nisu našli recept za probijanje dvostrukog hrvatskog lanca od po četiri igrača", piše Deutsche Welle.

"Neuobičajeno velik broj izgubljenih lopti dodatno je pomogao pri gubitku kontrole nad igrom. Osim toga, Bilić je shvatio kako mora dobro izanalizirati slabosti njemačke ekipe i pripremiti svoje dečke na njih", dodaje se.

J.D.
Foto: Index

Pročitajte više