NOĆ ZA KOJU SU ŽIVJELE GENERACIJE RIJEČANA S ovim sastavom Kek želi izboriti Ligu prvaka

Foto: HNK Rijeka

STIGAO je 22. kolovoz. Dan za koji živi jedan grad, tisuće navijača... Rijeka nakon poraza 2:1 kod Olympiacosa u prvoj utakmici play-offa kvalifikacija za Ligu prvaka večeras od 20:45 ima veliku priliku plasirati se u grupnu fazu Lige prvaka.
 
Rijeka je tek jednom u svojoj povijesti imala priliku zaigrati u najjačem nogometnom klupskom natjecanju na svijetu. Bilo je to sad već davne 1999., ali u dvjema utakmicama bolji je bio Partizan predvođen Kežmanom.
 
Danas je Rijeka drugačija momčad nego ona od prije 18 godina, a na klupi imaju mudrog stratega koji dobro zna kako doći do cilja koji bi ujedno bio i ostvarenje sna svih generacija Riječana.
Iako je preživjela mnogo toga u Pireju, momčad Matjaža Keka pala je u trećoj minuti sudačke nadoknade, ali i pored toga ima aktivan rezultat uoči uzvrata na krcatoj Rujevici. Rezultatom 1:0 hrvatski prvak ostvario bi sve svoje snove.
 
Iako je osigurala Europsku ligu, Rijeka želi pružiti sve što ima u najvećoj utakmici u povijesti protiv grčkog velikana koji je kvalitetniji, ali sigurno nije nedodirljiv, što se najbolje vidjelo u Ateni. Zato se Rijeka sprema za veliku bitku i vjeruje u pobjedu. No kako do nje doći?
 
Nije to ona Rijeka od lani
 
Rijeka, a to je vidljivo na početku sezone, ni izbliza nije ista momčad koja je lani suvereno osvojila dvostruku krunu u Hrvatskoj. Kek u svlačionici više nema najboljeg igrača HNL-a prošle sezone Franka Andrijaševića, na Kvarneru više nije ni Bezjak, a prije nekoliko dana put Lisabona je otišla i možda najvažnija i najčvršća karika Kekova lanjskog tima – Stefan Ristovski.
 
Uoči najvažnijeg meča u povijesti kluba slovenski trener najviše problema ima upravo na poziciji desnog beka. Makedonac se igrama prošle sezone nametnuo kao najbolji bočni igrač lige i Kek će teško uspjeti nadoknaditi njegov odlazak. No Slovenac ne očajava nego razmišlja, pa bi tako na poziciji desnog bočnog mogao zaigrati Zoran Kvržić, a kao njegova alternacija nameće se Robert Punčec.
 
Kako bez Ristovskog?
 
Klasični desni bek Ivan Martić nije ispunio očekivanja, pa će vjerojatno Kek pokušati nekim rošadama popuniti prazninu nastalu odlaskom sjajnog Ristovskog u Lisabon.
 
Zoran Kvržić vjerojatno i nikada u karijeri nije igrao na toj poziciji, a sada bi ga mogli čekati opasni dvoboji s krilnim igračima grčkog prvaka. Međutim, koliko opasna bila, Kekova odluka mogla bi biti i dobitna kombinacija. Naime, Kvržić je izuzetno opasan igrač kad dolazi iz drugog plana i njegovi izleti na polovicu grčkog prvaka mogli bi biti ključni. 
 
Što se tiče ostatka momčadi, tu neće biti previše iznenađenja. Simon Sluga bit će na golu, Marko Vešović opet će se prebaciti na lijevog beka, stoperi će biti Elez i Župarić, dok će veznom linijom ordinirati Maleš, Bradarić, Heber i Mišić. U napadu će igrati Gorgon i Gavranović.
 
Očekivani sastav:
 
Rijeka : Sluga - Kvržić, Elez, Župarić, Vešović - Maleš, Bradarić - Heber, Mišić, Gorgon - Gavranović.

Pročitajte više