Nogometaši potvrdili: Ugovor s Pokrovcem bio je doživotan

PREMA svemu sudeći, informacije o menadžerskim poslovima Dine Pokrovca koje je u javnost prvi iznio trener Dinama Josip Kuže, bile su istinite. Naime, svaki nogometaš pod Pokrovčevom "paskom" bio je vezan za kontroverznog menadžera doživotnim ugovorom, prema kojem Pokrovcu pripada 20 posto od svih transfera tog igrača.

Iako gotovo svi od 15 hrvatskih nogometaša o čijim se karijerama brinuo Dino Pokrovac za pokojnog menadžera imaju samo riječi hvale, neki od njih su u razgovoru za Sportske novosti priznali da je Dino s njima poslovao na vrlo specifičan način.

"Sad si samo moj! Do kraja života više nemaš posla ni s jednim drugim menadžerom osim s Dinom." - kazao je Pokrovac jednom od 15-orice svojih igrača, koji je menadžerovu izjavu prenio pod uvjetom anonimnosti.

Većina ugovora koje je Pokrovac sklapao s nogometašima nisu bili ugovori u pravom smislu riječi -  Pokrovcu se vjerovalo na riječ, do koje je držao, a da će nogometaši ispuniti svoje bio je siguran zbog svoje reputacije u zagrebačkom podzemlju.

Kako pišu "Sportske", najvažnija stavka ugovora s Pokrovcem bila je ona o 20 posto od svakog transfera u karijeru, koliko je pripadalo Pokrovcu.

I mladi hrvatski reprezentativac Mladen Pelaić potvrdio je informacije o Pokrovčevu načinu poslovanja, odnosno da je "ugovor" s Pokrovcem trajao doživotno.

"Da, ugovor je bio do svršetka karijere. Dino je bio fascinantan, naše relacije bile su savršene, bolje ne postoje." - kazao je Pelaić.

Pročitajte više