Nokaut dana: Holly Holm brutalno nokautirana 2011. godine

Foto: Screenshot

SVIJET je doslovno više puta obišao video u kojem se Holly Holm brutalno obračunava s Rondom Rousey na UFC-u 193. High kick pa "štancanje" na podu nesvjesne bivše prvakinje postali su hit. Djelomično i zbog Rondine bahatosti, ali i dojma nepobjedivosti. Ljudi vole "underdogove" i bajkovite priče u kojima favorizirani borac gubi...

No, i Holly Holm se ne tako davno našla na drugoj strani nokauta. Onoj puno neugodnijoj. Za to se 2011. pobrinula Francuskinja Anne Sophie Mathis. Prvi put je Holm rušila u 6. rundi, da bi posao dovršila u 7. I to baš brutalno. Toliko brutalno da je danas UFC prvakinja najprije završila "zapetljana" u konopcima da bi zatim doživjela težak nokaut. Bio je to drugi poraz nokautom u karijeri za Holm, no prvi tako neugodan.

"Mrzim to što sam s druge strane osjetila takav nokaut, no moram priznati da je to bilo iskustvo koje mi je promijenilo život. Stvarno sam naučila mnogo o sebi i drugim ljudima", izjavila je povodom poraza u meču koji je proglašen i mečem godine ženskog boksa.

Dobra stvar za Holm jest da je izgubljene pojaseve IBA, WBF i WBAN prvakinje vratila već u sljedećem meču. Francuskinji se revanširala sedam mjeseci kasnije slavljem jednoglasnom odlukom sudaca.

Pročitajte više