"Norwich je pokazao Dinamu da i mali mogu rušiti Manchester City"

Foto: Index

DESNI bek Dinama i slovenski reprezentativac Petar Stojanović ima samo 23 godine, ali ima već iskustva igranja u Ligi prvaka.  Imao je samo 16 godina, pet mjeseci i četiri dana kad je 25. ožujka debitirao za Maribor u prvoj slovenskoj ligi. I danas drži rekord kao najmlađi nogometaš koji je nastupio u elitnom razredu slovenskog nogometa. Igrao je Ligu prvaka s Mariborom, a igrao ju je i s Dinamom posljednji put kad su Modri nastupali u grupnoj fazi najjačeg klupskog natjecanja.

> VIDEO Dani Olmo: Već dugo čekam tu Ligu prvaka, jedva sam je dočekao

"Igrao sam i prije Ligu prvaka s Mariborom, kad sam došao u Dinamo, izborili smo Ligu prvaka, igrat ću je opet. Svima je jasno da je to najjače natjecanje, tu igraju najbolji igrači, tu su najbolje ekipe i presretni smo što je Dinamo opet dio te elite'', rekao nam je Stojanović na druženju dinamovaca s navijačima, a onda smo ga pitali je li spreman na susret s prijateljem Josipom Iličićem, slovenskim reprezentativcem i prvotimcem Atalante s kojom Dinamo u srijedu otvara Ligu prvaka.

"Josip i ja nismo ništa o utakmici pričali dok smo sad bili u reprezentaciji. Malo smo se šalili, ali ništa ozbiljno na temu utakmice. Drago mi je da je i on tu. Atalantu sam gledao na TV-u, ali u narednim danima ćemo odraditi analizu i dobro se pripremiti."

Mali Norwich je za vikend srušio Manchester City. Pitali smo Stojanovića je li to recept kako igrati protiv moćnog stroja Pepa Guardiole.

"Odigrat ćemo onako kako trener od nas bude tražio. Ne mislim da je Norwich jedini koji je to napravio, bilo je i drugih. Ali da. Danas sve više svjedočimo tome da mali pobjeđuju velike. Prvo moramo odigrati protiv Atalante pa ćemo onda misliti o njima."

Pročitajte više