Nova brazilska era na San Siru: Milan preoteo dragulja Barci, PSG-u...

Foto: Getty Images / Guliver Image

NAKON nezaboravnog nizozemskog Milana, klub sa San Sira svoju posljednju slavnu generaciju sastavljao je uglavnom od brazilskih nogometaša poput Leonarda, Serginha, Dide, Cafua, Rivalda, Kake, Emersona, Pata, Robinha, Thiaga Silve, Ronalda, Ronaldinha... Međutim, s dolaskom krize na San Siro i odlaskom Silvija Berlusconija i brazilska samba nestala je iz crveno-crnog dijela Milana, što se najbolje oslikava i na terenu, na kojem Rossoneri ne mogu već pet godina izboriti niti sudjelovanje u Ligi prvaka, dok su najveći trofeji postali misaona imenica.

Ipak, dolaskom američkog fonda Elliott na čelo kluba te povratkom Leonarda i legendarnog Paola Maldinija klub je napravio plan kako se vratiti u sami vrh europskog i svjetskog nogometa. A za to mu trebaju Brazilci i njihove magije na travnjaku. Zato je u klubu kao neka vrsta skauta počeo raditi i Kaka koji je dobio jasnu zadaću - dovesti čudo od djeteta iz Flamenga Lucasa Paquetu. 

I uspio je, piše O Globo. Supertalentiranog 21-godišnjeg veznjaka traži pola Europe, a osim Milana su tu PSG, Barcelona, Liverpool, Chelsea... Međutim, Kaka je uspio uvjeriti mladog igrača i njegovu obitelj kako je dolazak na San Siro, najbolje što mu se u ovom trenutku može dogoditi u karijeri. Zatim je posao preuzeo Leonardo i u svom stilu dogovorio transfer za 35 milijuna, plus bonusi, pa se liječnički pregledi očekuju već tijekom ovog tjedna, piše brazilski list.

Flamengo je u početku tražio minimalno 50 milijuna eura za svog dragulja i novog reprezentativca Brazila. No dobro je poznato kako Leonardo ima jako dobru suradnju s klubovima u domovini te je svojevremeno bio jedna od najvažnijih ljudi u dovođenju gore spomenutih slavnih sunarodnjaka u redove sedmerostrukog europskog prvaka. Njegovim povratkom kreće nova era brazilskih igrača u Milanu, a Paqueta je samo početak u gradnji nove velike momčadi.

Transfer je potvrdio i Flamengo. 

Na kraju, ostaje samo pitanje hoće li se sjajni Paqueta priključiti talijanskom velikanu već u siječnju ili će se to dogoditi na ljeto. Gennaru Gattusu što prije trebaju pojačanja u veznoj liniji, pa bi Brazilca mogli već ubrzo gledati u Serie A. 

Pročitajte više