Nova desetka Njemačke: Ovo je moj san

Foto: EPA

OFENZIVNI veznjak Bayerna Jamal Musiala (21) u budućnosti će nositi dres s brojem 10 u njemačkoj reprezentaciji. Musiala će tako naslijediti klupskog suigrača Sergea Gnabryja. Prvi put će desetku nositi u subotu u prijateljskom susretu s Francuskom, dok će tri dana kasnije igrati protiv Nizozemske.

"Nositi broj 10 bio je moj san otkako sam bio dijete. No ne želim zbog toga izgubiti fokus. Igrat ću kao da nosim bilo koji drugi broj. Ali da, poseban je osjećaj nositi desetku", rekao je Musiala za RTL. Jedan od najtalentiranijih nogometaša svijeta dosad je upisao 25 nastupa i dva pogotka za njemačku reprezentaciju.

Transfermarkt: Musiala vrijedi 110 milijuna eura

Musiala je rođen u Stuttgartu te ima njemačko i englesko državljanstvo. Odabrao je igrati za Njemačku nakon što je u mladosti igrao za njemački klub SG Barockstadt Fulda-Lehnerz i mlađe uzraste engleskih sastava Southamptona i Chelseaja. 

U Bayern je došao sa 16 godina te je najprije igrao za kadetsku i juniorsku momčad. Član prvog sastava Bayerna je od 2020. godine i dosad je za njega upisao 156 nastupa, 43 pogotka i 30 asistencija. Gledajući samo ovu sezonu, Musiala je zabio 12 golova i ostvario sedam asistencija u 31 utakmici. Prema Transfermarktu, Musiala je procijenjen na 110 milijuna eura, što ga čini jednim od najvrjednijih igrača.

Njemačka je u teškoj situaciji uoči Eura

Njemačka reprezentacija je u teškoj situaciji. Nakon što je na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. ispala u skupini s Japanom, Španjolskom i Kostarikom, nastavila je sa slabim rezultatima.

Nijemci su tijekom cijele 2023. godine pobijedili samo Peru, Francusku i Sjedinjene Američke Države. Izbornik Hansi Flick dobio je otkaz u rujnu, Rudi Völler vodio je reprezentaciju u jednom susretu, a zatim ju je preuzeo Julian Nagelsmann, koji će je voditi na Europskom prvenstvu.

Njemačka će u lipnju i srpnju biti domaćin Eura. Smještena je u skupinu A s Mađarskom, Škotskom i Švicarskom.

Pročitajte više