"Nova era tenisa? Hoćete mi reći da će Alcaraz skinuti ta dva rekorda? Malo morgen"

Foto: Profimedia

CARLOS ALCARAZ je u fantastičnom finalu Wimbledona pobijedio Novaka Đokovića 1:6, 7:6, 6:1, 3:6, 6:4 i došao do svojeg drugog Grand Slama u karijeri. Fantastični Španjolac nadigrao je najboljeg tenisača u povijesti, kojemu je ovo bio prvi poraz na Wimbledonu od 2013. godine.

Time je Alcaraz spriječio Đokovića da pobjegne Rafaelu Nadalu na dva Grand Slama razlike u utrci za najtrofejnijeg tenisača ikad. Đoković je ostao na 23 Grand Slam naslova, Nadal ima 22, a Roger Federer je karijeru završio s 20 titula s najvećih turnira. Mnogi novinari tvrde da je s trijumfom mladog Španjolca počela nova era tenisa. Nikola Pilić, koji je preuzeo Đokovića kad je bio dječak, tvrdi da te špekulacije nemaju smisla.

"To su čiste špekulacije novinara. Može tako biti, ali ne mora. Hajde da vidimo što će biti na US Openu, gdje Alcaraz brani 2000 poena, a Novak ne mora ništa. Što će se dogoditi za 10 godina?

Hoćete mi reći da će Carlos osvojiti 14 titula Roland Garrosa, ili ćete mi reći da će biti broj jedan 400 tjedana? Malo morgen. To su dva rekorda za sva vremena“, rekao je Pilić u razgovoru za Meridian sport pa je dodao:

"Ovo u finalu nije bio pravi Novak Đoković. To nije bio Novakov dan i sam Alcaraz je to priznao. Mogao je osvojiti drugi set, ali loše je odigrao dva bekenda u tie-breaku i Carlos je to iskoristio.''

Pročitajte više