RIJEKA GAZI PREMA TITULI Pao Osijek, ludnica na Rujevici

Foto: Hina

RIJEKA je na korak od prve i povijesne titule državnog prvaka. Riječani su na Rujevici pobijedili nemoćni Osijek 2:0 i pet kola prije kraja pobjegli su drugoplasiranom Dinamu na vjerojatno nedostižnih osam bodova.
 
Riječani su na najbolji mogući način iskoristili blamažu Dinama u Koprivnici, a u svakom segmentu igre nadigrali su goste iz Slavonije i pravo je čudo da Osijek nije na Rujevici doživio katastrofu.
 
Od prve minute sijevale su šanse pred golmanom Prskalom, a posebno inspiriran za igru u prvih 45 minuta bio je Mario Gavranović koji je tukao iz svih pozicija, ali dva okvira vrata bilo je najbliže što je pogodio.
 
U nastavku, kad su gosti igrali s igračem manje jer je u 45. minuti isključen Muzafer Ejupi, Franko Andrijašević počeo je tamo gdje je bivši švicarski reprezentativac stao, no golman Osijek večeras je bio nesavladiv. Barem iz igre.
 
Golove odluke postigli su Bezjak i Andrijašević u 11. i 90. minuti s bijele točke.
 
Nakon sjajnih vijesti iz Koprivnice, Riječani su letjeli Rujevicom
 
Imajući na umu ono što im se u prošlom kolu dogodilo u Puli, u kojoj su osvojili samo bod i propustili priliku odvojiti se od Dinama koji je tada poražen na Maksimiru od Hajduka, nogometaši Rijeke, nošeni podrškom svojih navijača, na Rujevici su od prve sekunde krenuli po pobjedu. Naravno, dodatni vjetar u leđa igračima Matjaža Keka bila je vijest koja je netom prije početka stigla iz Koprivnice, a onda je glasila – Slaven Belupo pobijedio je Dinamo!
 
Rijeka je trebala zabiti nekoliko golova, ali večeras čudesni Malenica i dvaput okvir vrata spasili su goste od katastrofe
 
U prvih deset minuta vidjeli smo goropadnu Rijeku koja je točno znala što želi i kako do tog cilja doći. Mario Gavranović obilježio je furiozni start domaće momčadi. Bivši reprezentativac Rijeke tukao je iz svih oružja – lijevom, desnom, glavom, iz blizine, iz daljine – ali večeras čudesni vratar Malenica ili okvir vrata zaustavljali su njegove pokušaje.
 
Ipak, Rijeka je do zasluženog vodstva došla u 11. minuti kad je neopreznog Matasa jedna lopta pogodila u ruku, a sudac Križarić je, dojma smo, posve opravdano dosudio kazneni udarac za Bijele.
 
Roman Bezjak uzeo je loptu i smireno poslao Malenicu u jednu stranu te je lagano plasirao po sredini vrata. Rijeka tu nije stala. Igrači Matjaža Keka napadali su i tražili drugi gol, potvrdu pobjede, ali najbliže što su bili mreži su dva okvira vrata koja je pogodio Gavranović.
 
Glupost Ejupija ugasila je sve nade Osijeka za čudom
 
I taman kad se sudac Križanić spremao odsvirati kraj prvih 45 minuta, inače najopasniji igrač Osijeka ove sezone, Muzafer Ejupi učinio je veliku glupost. Premda je znao da već ima žuti karton, na sredini terena napravio je nepotreban i glup prekršaj i Križarić ga je poslao izvan igre.
 
Brojčano inferiorni Osječani u nastavku su borbenošću nadoknađivali igrača manje na terenu, ali nisu uspjeli opasnije zaprijetiti riječkom vrataru Prskalu. S druge strane, Rijeka je imala nekoliko izglednih situacija, najopasniji je bio Franko Andrijašević, ali je iz svih dvoboja kao pobjednik izašao vratar Malenica.
 
Ipak, u 90. minuti sudac Križarić je, nakon prekršaja Škorića na Vešoviću u kaznenom prostoru, dosudio novi kazneni udarac za domaće, a precizan je bio Andrijašević i svojim 14. prvenstvenim pogotkom potvrdio pobjedu Rijeke.
 
Rijeka (4-2-3-1): Prskalo - Ristovski, Župarić, Elez, Zuta - Mišić, Bradarić - Vešović, Andrijašević, Bezjak - Gavranović.
 
Osijek (4-3-3-1): Malenica - Matas, Lukić, Barać, Barišić - Lesjak, Mioč, Škorić - Perošević, Ejupi, Boban.
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više