Nova neobična odluka nakon SP-a u vaterpolu. Hrvati opet zapostavljeni

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

IAKO je hrvatska reprezentacija osvojila Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, mnoge je šokirala činjenica da njeni igrači nisu osvojili nijednu individualnu nagradu. Nakon finala najboljim igračem turnira proglašen je Francesco Di Fulvio iz Italije, dok je najbolji vratar bio njegov reprezentativni kolega Marco Del Lungo.

Međunarodna organizacija vodenih sportova sada je objavila i najbolju sedmorku Svjetskog prvenstva u Dohi, a u njoj se našao samo jedan član zlatne hrvatske reprezentacije. Radi se o Konstantinu Harkovu. Italija, koja je poražena u finalu, u idealnoj momčadi ima ranije spomenuti dvojac.

Samo Harkov u idealnoj momčadi od Hrvata

Idealna momčad: Marco Del Lungo (Italija); Konstantin Kakaris (Grčka); Francesco Di Fulvio (Italija), Alvaro Granados (Španjolska), Thomas Vernoux (Francuska), Gergo Zalanki (Mađarska) i Konstantin Harkov (Hrvatska).

Najveće iznenađenje u ovim izborima dogodilo se na vratarskoj poziciji, gdje se očekivalo da će nagradu zasigurno dobiti Marko Bijač, koji je sjajnim obranama predvodio Hrvatsku do zlata. Dodajmo da je najbolji strijelac bio Francuz Vernoux s 26 pogodaka.

Pročitajte više