Nova sramota hrvatskog nogometa: Armada divljala, a Rijeku potopio radnik željezare

Riječani su tako opet uspjeli osramotiti hrvatski nogomet, nakon što su prošlih sezona iz Europe ispadali od makedonske Renove i irskog St. Patricka. Očigledno je da na Kantridi mnoge stvari ne štimaju, ali radi li se o bojkotu igrača, koji dugo vremena nisu primili plaće, za sada nije poznato.

Rijeku pobijedila momčad koja je zadnji put u Europi slavila 1979. godine

Naime, drugoga objašnjenja gotovo da nema, uzevši u obzir da je Differdange u svojoj osamdesetogodišnjoj povijesti odigrao 22 europske utakmice, upisavši jednu pobjedu, jedan remi i nevjerojatnih 20 poraza.

Jedinu pobjedu ostvarili su još prije 20 godina, 1979. godine kada su sa 2:1 pobijedili ciparsku Omoniju da bi u uzvratu bili poraženi sa čak 6:1. Jedini remi datira iz 1984. godine kada su kući remizirali s velikim Ajaxom. U uzvratu su izgubili 14:0!!

Piskor u 61. minuti 500-njak navijača doveo u ekstazu

Što se tiče same utakmice, gotovo da se u svih 90. minuta nije moglo razaznati na kojoj strani igraju amateri, a na kojoj profesionalci koji godišnje zarađuju stotine tisuće eura. Štoviše, igrači Differdangea dobar su dio utakmice diktirali tempo i stvarali opasne prilike pred golom Velimira Radmana.

Pobjedonosni gol pao je u 61. minuti nakon velike gužve u kaznenom prostoru Riječana. Pucalo je nekoliko domaćih igrača po golu, lopta se kao u fliperu odbijala da bi na koncu Pierre Piskor zabio i doveo 500-njak domaćih navijača na rub ekstaze.

Postoji li pobjeda u uzvratu koja bi osvjetlala obraz Riječana?

Samo dva puta Riječani su ozbiljnije zaprijetili golu domaćina. Prvi put nekoliko minuta prije kraja poluvremena kada je Anas Sharbini opalio sa 25 metara, a luksemburški vratar jedva obranio te desetak minuta prije kraja kada je Čagaljov udarac glavom s gol crte izbio domaći branič.

Što na kraju reći? Možda će Rijeka u uzvratu i nadoknaditi prednost od 1:0, međutim ova svojevrsna sramota koju su nanijeli hrvatskom nogometu teško je nadoknadiva...

Armada prekidala utakmicu, 40-orica u zatvoru!

Dodajmo kako su sramotnoj predstavi svoje momčadi jednako kvalitetno parirali i navijači riječkog kluba. Naime, četrdesetak riječkih navijača uhićeno je dva sata prije početka utakmice, a policija je intervenirala kada su se potukli međusobno. Za vrijeme utakmice čak su dva puta pripadnici Armade teren zasuli bakljama zbog čega je utakmica prekidana.

Pročitajte više