Novakovič: Već u Moskvi ćemo ići na pobjedu!

MILIVOJE NOVAKOVIČ prva je zvijezda slovenske reprezentacije. Napadač kojeg Zvonimir Soldo trenira u Koelnu zabio je 13 golova za u 34 nastupa za reprezentaciju što ga stavlja na četvrto mjesto najboljih strijelaca u povijesti.

Novakovič je bio neizostavna karika reprezentacije u kvalifikacijama, uz vratara Samira Handanoviča odigrao najviše je minuta proveo na terenu. Slovenci su u skupini sa Slovačkom, Sj. Irskom, Češkom i Poljskom završili na drugom mjestu i ždrijeb im je donio Ruse. Prva utakmica se u subotu igra u Moskvi na umjetnoj travi.

Pred vama su dvije ključne utakmice u dresu Slovenije.

"S tim se ne moramo opterećivati. Nitko nam ne može uzeti ono što smo napravili u kvalifikacijama i došli do dvije ključne utakmice za Svjetsko prvenstvo. Sad se moramo dobro spremiti i na utakmicama u Moskvi i Mariboru dati sve od sebe. Za zemlju malu poput Slovenije to bi bio ogroman uspjeh", kaže Novakovič.

Novakovičev suigrač Lukas Podolski je s Njemačkom dva puta dobio Ruse. Je li vam dao kakav savjet?

"Puno smo pričali, ali vam neću otkriti što mi je rekao. Dobit ćemo dovoljno informacija o Rusima, gledali smo njihove utakmice i to će nam pomoći da dobro odigramo protiv njih."

Jeste li zadovoljni ždrijebom u dodatnim kvalifikacijama?

"Da vam kažem iskreno, željeli smo Grke. No, s druge strane, moglo je biti i gore, mogli smo dobiti Francusku ili Portugal."

Nekoliko riječi o Rusima...

"Rusima se ne smijemo opterećivati. Trebamo se samo dobro spremiti. Te utakmice su za nas ogroman izazov i znamo da će cijela Slovenija stati uz nas."

Što je najveća snaga Rusije?

"Rusija ima sjajnog izbornika Guusa Hiddinka i on je razlog zašto su favoriti."

Andrej Aršavin je njihovo prvo ime.

"Pojedinci se mogu zaustaviti, a ako cijela momčad ne funkcionira kao ekipa, tada ni najveće zvijezde ne mogu ništa. Aršavin je sjajan igrač, ali puno toga mora zahvaliti Hiddinku."

Najjača karika Slovenije?

"Timski duh. Od prve utakmice u Moskvi ćemo igrati na pobjedu."

Pročitajte više