navijači

Nove snimke kaosa. BBB-i preko Dubrave tjeraju Poljake. Spasila ih je policija

Screenshot: Twitter

VELIKA TUČNJAVA više stotina navijača Dinama i varšavske Legije dogodila se sinoć u zagrebačkom kvartu Dubrava.

Brojni navijači poljske momčadi, poznati po huliganskim ispadima u zemlji i inozemstvu, došli su u Zagreb dan prije prve utakmice Dinama i Legije u trećem pretkolu Lige prvaka, koja se igra na Maksimiru danas od 20 sati.

Pozicionirali su se u Dubravi, dijelu Zagreba poznatom po brojnim i žestokim BBB-ima. Jedna od brojnih snimaka koje kruže društvenim mrežama prikazuje poljske navijače kako sjede u kafiću, kada navijači Dinama dotrčavaju i napadaju ih.

Naravno, ta snimka prikazuje sam početak sukoba i ne rasvjetljava dovoljno okolnosti zbog kojih je do sukoba došlo. Ovakvi okršaji, naime, u navijačkom svijetu dolaze nakon prethodnog dogovora navijačkih skupina ili nakon što jedna od njih dođe provokativno se pokazati na teritoriju one druge.

 

Brojni BBB-i su tako odmah krenuli prema kafiću u kojem su bili Poljaci. Navijači Dinama napali su ih maskirani, opremljeni letvama i palicama, a na suparnike su bacali i baklje.

Poljaci su im odgovorili bocama, pepeljarama, stolicama i stolovima objekta u kojem su sjedili, a nakon što su ispucali inventar kafića, krenuli su u povlačenje pred BBB-ima.

Navijača Dinama bilo je oko 200, dok se broj Poljaka procjenjuje na 150. Sukob se zatim preselio na Aveniju Dubrava, glavnu prometnicu u tom dijelu Zagreba.

 

>

BBB-i su, kako svjedoče snimke, uskoro potpuno potisnuli Poljake, pri čemu su uspjeli uloviti neke od njih.

Razbijene poljske huligane u povlačenju su zatim okružila policijska vozila:

BBB-i su povlačenje Poljaka s njihovog teritorija nakon uspješnog napada domaćih navijača proslavili skandiranjem "Dinamo, Dinamo!"

Snimke koje su nam poslali čitatelji pokazuju da je nakon toga velika kolona policijskih vozila krenula od Dubrave dalje na istok, prema Sesvetama.

 

Također, poslali su nam i video grupiranja policijskih vozila kod Ikeine robne kuće, blizu autoputa, također istočno od lokacije nereda.

 

Pročitajte više