Novi kiks Tudora i Marseillea. Već četiri utakmice je bez pobjede

Foto: Profimedia

MARSEILLE je u 13. kolu Le Championnata odigrao samo 2:2 u gostima kod Strasbourga i tako produbio krizu u kojoj se nalazi. Momčad Igora Tudora imala je 2:0 i kontrolirala je susret da bi se potpuno raspala u samoj završnici i golom u 94. minuti ostala bez pobjede.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE S UTAKMICE

Odlično otvaranje Marseillea

Marseille je sjajno otvorio susret i poveo je već u 8. minuti. Golman Pau Lopez odigrao je fantastičnu dugu loptu za Bambu Dienga koji se dobro snašao i spretnim udarcem spremio loptu u gol za 1:0.   

Gosti su svoju prednost povećali u 35. minuti nakon fantastične akcije. Poslije nekoliko brzih dodavanja Clauss je sjajno vidio potpuno samoga Kaborea na drugoj stativi, a napadaču iz Burkine Faso nije bilo teško zabiti za 2:0.

Marseille je kontrolirao utakmicu, imao je još jednu dobru šansu, ali kako je susret odmicao domaćini su se počeli buditi. U igru su se vratili u 76. minuti nakon odlične akcije. Bellegarde je spasio loptu da ne ode u aut, ubacio na peterac, a tamo je Mothiba krasno prsima spustio loptu i zakucao je u rašlje za 1:2.

Fantastičan gol Gameira za 2:2

Bio je to znak za totalni napad Strasbourga koji je pritiskao, ali je izgledalo kao da će se Marseille izvući nakon dva velika promašaja Kevina Gameira. On je u 88. minuti imao čisti zicer, ali je pucao ravno u Lopeza da bi u sljedećem napadu iz slične pozicije također poslao loptu u naručje Marseilleova golmana.

I kad se činilo da će Marseille konačno nekoga pobijediti, u 94. minuti uslijedio je hladan tuš za Tudorovu momčad. Dugo je lopta kružila oko šesnasterca gostiju i nakon centaršuta se odbila na rub šesnaesterca točno na nogu Gameira koji je strašnim volejem probio Lopeza za 2:2 i veliko slavlje domaćih navijača.

Teška kriza u Marseilleu

Marseille je tako i četvrtu utakmicu zaredom ostao bez pobjede. Crni niz krenuo je u derbiju protiv PSG-a nakon čega je Marseille izgubio kod kuće od Lensa 1:0 te u četvrtak u Frankfurtu od Eintrachta 2:1 u susretu Lige prvaka. 

Tudor je dobio samo jednu od zadnjih pet utakmica i Marseille je pao na peto mjesto s 13 bodova zaostatka za vodećim PSG-om. No, puno važnije za Marseille je da mu drugo mjesto, koje direktno vodi u Ligu prvaka, bježi već šest bodova.

 

Pročitajte više