Novi kodeks njemačkih sudaca

Njemačkim nogometnim sucima bit će dostavljen na potpis novi kodeks ponašanja.

Povod izmjeni, to jest, zaoštravanju pravila o ponašanju sudaca, je "slučaj" suca Roberta Hoyzera za kojega je utvrđeno da je na kup-utakmici između prvoligaša Hamburga i nižerazrednog SC Paderborna "navijao" za slabiju momčad, jer se naposredno prije vođenja susreta u sportskoj kladionici kladio na pobjedu - Paderborna. Disciplinski odbor Udruženja sudaca obavio je i istragu o njegovom arbitriranju na još 5 utakmica između drugoligaških i nižerazrednih momčadi jer su završile neočekivanim rezultatima.

Predsjednik Udruženja njemačkih nogometnih sudaca, Volker Roth, zakazao je u četvrtak sastanak na koji moraju doći 42 suca koliko ih je na popisu za vođenje utakmica I. i II. Bundeslige. na tom sastanku bit će im priopćena odluku Saveza o zabrani klađenja na rezultate nogometnih utakmica.

Roth će od sudaca zatražiti i da potpišu novi kodeks ponašanja na temelju kojega će svaki sudac koji se ogriješi o njegove propise biti ekspresno suspendiran. Ukoliko neki od sudaca odbije potpisati novi kodeks ponašanja bit će automatski skinut sa sudačke liste za ovu prvenstvenu sezonu.

(Hina) xmi ymi

Pročitajte više