Novi nastavak zabranjene ljubavi: Ruki neće u Dinamo

DINAMO nije suđen Anti Rukavini. Od Maksimira ga je jednom udaljila politika, a ostalih trilijun puta, koliko se njegovo ime gurnulo na Mamićev meni, "došlo je do komplikacija". Tako je bilo i ovaj put. Ante Rukavina se opet zahvalio i poručio da svoj razvojni put vidi daleko od HNL-a. Još sinoć njegovi su nogometni skrbnici pomalo nezainteresirano komentirali da "ne vjeruju u ozbiljnost tog posla". Vjerovao je samo Velimir Zajec, kojemu je opasno narušena koncepcija naprasnim odlaskom Marija Mandžukića.

"I upravu je zatekao odlazak", priznao je Zajec jučer na press konferenciji, dok je analizirao imena koja su mu ostala u kadru napadača.

Sivonjić je mlad kao i Dodo, Skepička je iskusan, ali ne u Dinamu, Armin Begić (još) nije pojačanje. Zajec je bio zaista na iglama, nije to mogao skriti. Proradio je u njemu i nerv engleskog menadžera, kontaktirao je Grčku, pa čak i priznao novinarima (s kojima, što je osvježavajuće, ima izuzetno korektan odnos) da je Rukavina - taj.

"Ne mislim se brzo vraćati"

No, taj je detalj jedino ozbiljno u novom nastavku zabranjene ljubavi Rukavine i Dinama. Iz Grčke je stigla odbijenica, a Zajec je potišteno priznao: "Bili smo blizu kraja, ali nešto se zakompliciralo."

To "nešto" činjenica je da Rukavina ne želi natrag u hrvatsku zbilju.

"Igram u najboljem grčkom klubu u kojemu imam odraditi još dvije godine ugovora i, mada godi kada te spominju u kontekstu pojačanja, prelaskom u Atenu i PAO otišao sam korak dalje od Hrvatske i HNL-a pa se zato ne mislim tako brzo vraćati", još prije nekoliko mjeseci rekao nam je Rukavina, koji je prošle sezone za Panathinaikos odigrao 19 utakmica, od toga sedam u Europa ligi. Godišnje zarađuje oko 700 tisuća eura.

Za mjesto u napadu borit će se pored Cissea i Govoua, friško pristiglog Domenechova reprezentativca, baš kao i nekadašnji mladi grčki reprezentativac Petropoulos. Borit će se za svaku minutu u Ligi prvaka, koju Dinamo teško može izboriti. Bez pravog napadača (ali i stopera), teško će preživjeti i modre ambicije u Europa ligi...

Pročitajte više