"Novi Pele" i junak Football Managera kreće ispočetka u drugoj poljskoj ligi

Foto: Twitter

FREDDY ADU (27) prije desetak godina bio je proglašavan Novim Peleom, kada je mladi Ganac doseljen u Ameriku sa 14 godina zaigrao u prvoj ligi, a za reprezentaciju SAD-a već kao 16-godišnjak.

Slijedio je veliki prelazak preko velike bare, u Benficu, ali se genijalni mladi ofenzivac tamo nije naigrao, nego je vrijeme provodio na posudbama, od Monaca do Rizespora. 

Vratio se u Ameriku, pa krenuo na put oko svijeta: Brazil, Srbija (Jagodina), Finska, da bi junak igrice Football Manager u ljeto 2015. završio u 13. klubu karijere u američkom drugoligašu Tampa Bay Rowdies, gdje je pobudio veliki interes medija.
 
Ali, izazvao još veći podsmijeh hejtera, koji uživaju i tome "na što je spao" nekada razglašeni Adu, koji je na Twitter postao fotografiju kako usisava stan uz poruku "Nered me ne može pobijediti zahvaljujući mom novom bežićnom usisavaču sa spremnikom u ručki" uz hashtag napomenu kako se radi o reklami.  
 
Nakon što je na Floridi puno uspješniji bio na kućnim, nego travnatim tepisima, Adu se otisnuo na drugi kraj Amerike, ali nije uspio na probi u Portland Timbersu.
 
Adu se nakon tih američkih putešestvija vratio u Europu, ali u Poljskoj još nije bio. A upravo je to njegova najnovija destinacija i deveta država u kojoj će igrati nogomet, jer kako javljaju tamošnji mediji, ostalo je još samo da prođe liječnički pregled i potpiše za Sandecju Nowy Sacz, sedmoplasiranu momčad tamošnje druge lige. 

Pročitajte više