NOVI ŠOK ZA CEDEVITU Bez trenera idu u borbu za Euroligu u grotlu Beograda!

Foto: KK Cedevita 

U KK CEDEVITU danas je iz ureda ABA lige stigla kazna treneru Veljka Mršiću koji ne smije sjediti na klupi i voditi momčad u sljedeće dvije finalne utakmice ABA lige protiv Crvene Zvezde u Beogradu, 10. i 11. travnja. Osim suspenzije trenera, klub je kažnjen i financijski.

Kazna je izrečena zbog kritiziranja sudaca na konferenciji za novinare uoči majstorice protiv Partizana NIS. U Beogradu će momčad voditi pomoćni treneri Gianmarco Pozzecco i Dino Repeša, a Veljko Mršić na klupu se vraća u nastavku finalne serije, u Zagrebu 13. travnja. Finale se igra na tri dobivene utakmice. 

Mršić je uoči majstorice polufinala, nakon povratka iz grotla Beograda, komentirao da su suci domaćim igračima tolerirali pretjeranu agresiju.

"Kriterij je bio takav da odgovara Partizanu. Ali jedno je kriterij, a drugo pravila. Ako je nešto faul, onda je faul. Iskreno se nadam da ćemo se držati pravila. Tko god će suditi, važno je da sudi prema pravilima. Suci mogu pogriješiti, kao što griješimo i mi, ali pravila su jasna i treba ih se pridržavati. Sigurno ima kvalitetnih sudaca koji to mogu odraditi", kazao je Mršić uoči utakmice u kojoj je Cedevita junački izborila finale protiv Zvezde.

Pročitajte više