NOVI VELIKI UDARAC ZA HRVATSKI RUKOMET Zagreb ispao iz Lige prvaka

Foto: Pixsell (Slavko Midžor)

PPD ZAGREB ostao je bez plasmana u drugi krug Lige prvaka nakon što je u susretu posljednjeg kola Skupine A u Areni izgubio od Kristianstada s 24:27 (10:10) te je grupnu fazu završio na posljednjem mjestu.
 
Nakon što je Hrvatska, kao domaćin nedavnog Europskog prvenstva natjecanje završila kao tek peta, ovo je novi veliki neuspjeh za hrvatski rukomet.
 
Bio je to dvoboj izravnih suparnika za prolaz u osminu finala, a na koncu su slavili Šveđani. U isto vrijeme igrala se i utakmica između Vardara i Wisle. Poljaci su također lovili "zadnji vlak" za prolaz, no osvojeni bod u Skoplju (31:31) nije im bio dovoljan pa su poput Hrvata zaključili europsku priču.
 
Gosti su bolje otvorili utakmicu i u prvih su 13 minuta bili u stalnom vodstvu. PPD Zagreb je prvi put poveo u 15. minuti (6:5), a u 23. minuti stigao je i do tri gola prednosti (9:6). Međutim, Šveđani su uzvratili s tri gola u nizu izjednačivši na 9:9. Na odmor se otišlo bez pobjednika, odnosno s 10:10.
 
Nastavak je donio daleko bolju igru gostiju i nakon 10 minuta bilo je 17:13 za Kristianstad, a u 44. minuti Šveđani su imali i velikih pet golova prednosti (20:15). Hrvatski prvak vratio se s tri pogotka u nizu smanjivši na 18:20, no priči je bio kraj kada je Kristianstad pobjegao na 26:20. Na koncu je završilo 27:24 za Šveđane. 
 
Kristianstad su do pobjede predvodili sjajni Tim Sorensen s devet golova, Albin Lagergren sa šest golova te Olafur Gudmondsson s četiri pogotka. Kod Zagreba najefikasniji su bili Zlatko Horvat s osam i Damir Bičanić sa sedam golova.
 
U drugom susretu Vardar, koji je već ranije osigurao prolaz na prvom mjestu, i Wisla odigrali su 31:31. Makedonski sastav vukli su hrvatski igrači Luka Cindrić sa sedam i Igor Karačić sa šest golova, dok je kod Poljaka najbolji bio Gilberto Duarte s deset golova. Šime Ivić zabio je jedan gol.
 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više