SLAVEN BILIĆ

Novinari Biliću prognozirali zadnje mjesto, on im objasnio zbog čega je to sjajno

Foto: Getty Images

NOVINARI Guardiana prognozirali su da će West Bromwich Albion Slavena Bilića ove sezone završiti na dnu Premiershipa. Uoči svake sezone otočka ekspertiza odradi prognoze, a ova za bivšeg hrvatskog izbornika nije bila ugodna. Međutim, on je iznenadio Engleze reakcijom - oduševljen je.

"To je sjajno, ne možete dobiti veću pozitivu od toga. Ne mislim da je to izgovor ili alibi i da stvari mogu ići na bolje. Ne u tom smislu. Mislim na to - pokažimo im da svi griješe. Sad imamo još veću motivaciju."

Novinari smatraju da će WBA biti zadnji u Premeirshipu

WBA je osvojio drugo mjesto u Championshipu prošle sezone i ušao u Premiership, iako im prognoze ni uoči te sezone po dolasku Slavena Bilića nisu bile naklonjene.

"Želimo se natjecati kao samopouzdana momčad koja će dugo ostati u ligi. Kladim se da kad su razgovarali sa Sheffield Unitedom prošle sezone, da su rekli da im je prvi cilj ostati u ligi. Ali kad su dobili zamah, nisu rekli 'ne, ne, sad smo zadovoljni'", rekao je Bilić pa nastavio:

"Morate biti skromni i pozitivni, dobro uravnoteženi. Ne mislimo o Norwichu, nego na Sheffield United i Aston Villu koji su se borili do posljednjeg dana sezone. U svakoj ligi ima puno pozitivnih primjera svake sezone. Želimo biti poput njih. Za to morate imati pravu kvalitetu, jak mentalitet i ono najvažnije, morate vjerovati u sebe. Jer ako ne vjerujete, u čemu je poanta? Mi vjerujemo."

U WBA stiže prekaljeni srpski defenzivac Branislav Ivanović, Bilić je zadovoljan dovođenjem bivšeg asa Chelseaja. 

"Njegova karijera je bila veličanstvena pa su svi oduševljeni. Znam kako on igra. Ne govorimo o nekome o kome smo morali raditi domaću zadaću iz doba Chelseaja. To je bilo prije puno godina. Ivanović je igrao jako dobro u Zenitu. Dobivamo njegovo iskustvo, kvalitetu i utjecaj koji će imati na terenu i u svlačionici. Svi će imati priliku učiti od njega."

"Nije lako biti kreativan kad nemaš novca"

WBA i dalje radi na pojačavanju momčadi. U intervju za Index Sport, Slaven Bilić je rekao kako WBA ima budžet od oko 20 milijuna eura, što je za njega razočaravajuće.

"Činimo sve da budemo kreativni, ali nije lako biti kreativan bez odgovarajućih sredstava za igrače o kojima govorimo i koje želimo dobiti. Želimo igrače koji će nas odmah poboljšati i takvi igrači koštaju. Ali sve pokušavamo, blizu smo još nekoliko poslova i radimo sve da bismo bili u boljoj poziciji."

WBA sutra dočekuje Leicester u prvom kolu Premiershipa.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više