JOVIĆEVIĆ VIŠE NIJE TRENER DINAMA

Dinamo je tjednima pripremao smjenu trenera, doznajemo razlog

Foto: Pixsell

DINAMO i Igor Jovićević sporazumno su raskinuli ugovor nakon jučerašnjeg poraza od Rijeke 2:0 u 33. kolu HNL-a.

Bila je to još jedna u nizu očajnih Dinamovih utakmica otkako je Igor Jovićević preuzeo momčad. Bivši trener Dinamovih juniora se usred krize s koronavirusom nametnuo kao jedino logično rješenje nakon što je Nenad Bjelica otišao zbog sukoba oko smanjenja ugovora. U nastavku otkrivamo pozadinu Jovićevićeve smjene.

Navijači su njegovo imenovanje glavnim trenerom dočekali uglavnom pozitivno budući da je mladi stručnjak oduševio u mladoj Dinamovoj momčadi koja je ove sezone dogurala do četvrtfinala juniorske Lige prvaka.

Jovićević je momčad preuzeo u komotnoj situaciji na tablici te s dovoljno vremena za pripremu za ono što je klubu najvažnije - plasman u europska natjecanja. Kriza s koronavirusom pogodila je i Dinamo, najviše zbog pada vrijednosti tržišta pa samim time i njegovih igrača, te je plasman u neko od europskih natjecanja ključan za normalno funkcioniranje kluba.

Uprava tjednima razmišljala o smjeni

No već nakon prve tri utakmice bilo je jasno da tranzicija s Bjelice na neiskusnog trenera ne prolazi najbolje, a kako je momčad ulazila u sve dublju krizu, u nju je ulazio i trener. Počeo je lutati sa sastavom i okrenuo se igračima koje je vodio u mladoj momčadi u nadi da će mu oni donijeti preokret i rezultatski mir, a dogodilo se upravo suprotno. Jer jedno je voditi skupinu juniora koji se tek razvijaju, a drugo formirane igrače od kojih dobar dio vrijedi milijune eura i koji samo čekaju izlazni transfer.

Kako doznajemo, u klubu su već nakon mjesec dana uvidjeli da će u ovakvim okolnostima teško do Europe i već tjednima razmatraju Jovićevićevu smjenu. Očito se čekao jedan "pravi" poraz, a on je došao sinoć na Rujevici, na kojoj je Dinamo odigrao ispod svakog nivoa. U kakvoj je momčad krizi dovoljno govori činjenica da je Dinamo zabio samo jedan gol u posljednje četiri utakmice te da je najbolji igrač u nastavku prvenstva Dominik Livaković. Na čak pet utakmica Dinamo nije zabio gol, a svih sedam zabio je protiv slabašnih Intera, Slavena i Varaždina.

Nezadovoljni i igrači

Doznajemo i da su sve nezadovoljniji bili i igrači, osobito oni stožerni, koji vode glavnu riječ u momčadi. Navodno su shvatili da ovakvom igrom neće daleko, odnosno u Europu koja bi im samim time otvorila vrata nekih od jačih europskih liga. Jovićevićev nasljednik se u maksimirskim hodnicima navodno već zna, ali se ime još drži u tajnosti.

Pred klubom su ponovno turbulentna vremena. Mir koji je vladao u Maksimiru u vrijeme Nenada Bjelice je nestao, smijenjen je novi trener i teško je pogoditi tko bi ga mogao naslijediti. 

Dinamo još nije objavio tko će voditi momčad u nedjeljnom derbiju protiv Hajduka, a na službenim stranicama poručio je da će o imenu novog trenera navijače obavijestiti pravovremeno.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više