Obafemi Martins potpisao za Wolfsburg, Julio Cruz za Lazio

NOVO JE veliko pojačanje dobio njemački nogometni prvak Wolfsburg. Doveli su Nijemci 25-godišnjega nigerijskog napadača Obafemija Martinsa iz Newcastlea.

Brzonogi je i snažni Nigerijac potpisao četverogodišnji ugovor, do ljeta 2013. godine. Prije toga je uspješno prošao liječnički pregled.

"Martins je baš poželjan tip komplementarnog napadača našim dosadašnjim igračima u špici, Edinu Džeki i Grafiteu. Ne samo da je brz, on je i opasan po gol", izjavio je trener Wolfsburga Armin Veh.

Još uvijek mladi Nigerijac stigao je u Newcastle United u ljetu 2006. godine iz milanskog Intera za 15 milijuna eura. Transfermarkt navodi da su ga Volfsburžani platili 10.5 milijuna.

U dresu Newcastlea tijekom triju je sezona upisao 88 nastupa i zabio 28 golova. U nigerijskoj je reprezentaciji skupio 20 nastupa uz 13 golova.

Službeno: Julio Cruz potpisao za Lazio

Argentinski nogometaš Intera Julio Cruz (35) u petak je završio transfer u redove rimskog Lazija. Potpisao je jednogodišnji ugovor vrijedan 1.6 milijuna eura...

Da je potpisao ugovor nakon obavljenoga liječničkog pregleda objavili su na službenim internetskim stranicama rimskoga nogometnog kluba. O detaljima pak piše Tuttomercatoweb.it, koji također navodi da ugovor sadrži klauzulu o mogućem produženju ugovora na dodatnih godinu dana.

Rimljanima se priključio kao slobodan igrač, obzirom da mu je u Interu istekao ugovor.

Ljevonogi napadač koji je za argentinsku reprezentaciju odigrao 21 utakmicu i zabio tri gola debitirat će upravo protiv dosadašnjih suigrača, u dvoboju Talijanskog superkupa (Inter – Lazio) osmog kolovoza na Ptičjem gnijezdu u Pekingu

Pročitajte više