NBA

Očekivao se duel LeBrona i Jokića, ali treći najbolji igrač Lakersa ukrao im je šou

Foto: Gulliver / Getty Images

PRVA i treća momčad Zapada igrale su u bubbleu veliki NBA derbi. Lakersi su dramatično pobijedili Nuggetse 124:121 tricom koju je Kyle Kuzma ubacio 0,4 sekunde prije kraja.

LeBron James bio je najbolji strijelac i dodavač na utakmici s 29 koševa (pet trica) i 12 asistencija, ali najsvestraniji je bio Anthony Davis s 27 poena (šut iz igre 9/15, slobodna bacanja 9/12), šest skokova, pet asistencija, tri ukradene lopte i dvije blokade.

Međutim, junak pobjednika i igrač o kojem se najviše priča bio je Kyle Kuzma ili, kako ga je njegov klub nazvao, "treća glava troglavog čudovišta Lakersa". Postigao je 25 koševa uz sjajan šut iz igre (11/16) i za tricu (3/5), a dodao je šest skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Njegova trica na samom kraju donijela je Lakersima važnu pobjedu, a ovako je Kuzminu sjajnu formu u bubbleu prokomentirao LeBron James: "Njemu je najviše koristila pauza jer sezonu je započeo neoporavljen od ozljede stopala koju je dobio u reprezentaciji. Nakon što se riješio toga, povećalo mu se samopouzdanje i igra u obrani. Ako želimo osvojit naslov, Kuz mora biti naš treći najbolji igrač, nakon mene i Davisa."

Kod Denvera je čak osam igrača postiglo dvoznamenkasti broj poena, ali nijedan nije iskočio dovoljno za pobjedu.

Pročitajte više