Od Isusa i Gospe međugorske do alimentacije: Ovo su najveće provale 2016. godine

Foto: Hina

GODINA 2016. ostat će zapamćena po najuspješnijim Olimpijskim igrama u hrvatskoj povijesti i brojim uspjesima naših sportaša. No kao i toliko godina dosad, brojni domaći i strani sportaši, sportski djelatnici i komentatori "briljirali" su pred mikrofonima i na društvenim mrežama te sakupili impozantnu kolekciju bisera.

Od prijateljskih odnosa rukometnog izbornika s Isusom, Gospom i Isusovim prijateljem Zlatkom, preko Kolindinih "orjunaša" u St. Etienneu, do Šukerovih mudrolija oko toga koliko igrača igra nogomet, donosimo vam najspektakularnije izjave prošle godine.

Titulu "bisera godine" ovaj put odnio je Zdravko Mamić koji je u "fidelovskom" monologu prilikom odstupanja s dužnosti u Dinamu oplakivao svojeg brata Zorana.

IZJAVE GODINE:

3. Rukometni izbornik Željko Babić: "Ne bih se ja nikad kladio protiv Isusa i Gospe međugorske".

2. Davor Šuker nakon pobjede Hrvatske nad Turskom na Euru: "Čestitao sam igračima na velikoj borbenosti. Vidjeli ste da nije bilo jednostavno, Turska je bila dobra u mnogim segmentima, ali na kraju se nogomet igra 11 protiv 11".

1. Zdravko Mamić nakon što je podnio ostavku u Dinamu: "Zabranjen mi je rad. U redu. Ali što kada moj brat Zoran Mamić dobije odluku da od 1. 7 može raditi u Dinamu, ali ne smije primati plaću. Jeste to ikada čuli? K tome mu porezna uprava šalje da plati prirez, porez i PDV na svoju plaću, koju ne prima. Kako da Zoran plati alimentaciju za djecu, kako da servisira dnevne obveze?"

 

Izjave koje su obilježile ovu godinu:

Izbornik Hrvatske Aco Petrović na OI u Riju za vrijeme utakmice protiv Srbije: "Mi smo 27 poena dali na bazi naše dobre igre. Oni su 25 dali na bazi kurca! Ništa. Samo na pizdarije".

Veselin Vujović nakon plasmana PPD Zagreba u osminu finala Lige prvaka: "U nedjelju ujutro sam, čestitajući im Uskrs, poželio igračima da im jaja budu tvrđa od suparničkih".



Izbornik Hrvatske Željko Babić nakon pobjede protiv Poljske na EP-u:
"Ovo je čudo iz Međugorja. Hvala mom prijatelju Isusu i njegovom prijatelju Zlatku. I neka mi oprosti moju slabu vjeru".

Bivši Hajdukov trener Marijan Pušnik: "Boraveći u Japanu skupljao sam poslovice, a kad sam se vratio, šest mjeseci sam bio bez posla, pa sam odlučio napisati knjigu. Bolje da pišem knjigu, nego da gubim vrijeme po kafanama".

Marijan Pušnik: "Mi smo igrali k’o ‘k…!’. Ali smo prošli. A kriva dodavanja? Us*ali su se neki, napišite tako! Neki nisu mogli, neki su se usrali. Što ste tako ozbiljni, pa prošli smo, ajmo u grad na pivo!".
 
Dino Rađa u intervjuu za Index tijekom nastupa Hrvatske na OI-u u Riju: "Vidim muda, i to ona junačka, ogromna. Vidim želju, vidim volju, vidim prijateljstvo, vođu… Sve ono što prije nismo imali".

Otac brončanog olimpijca Filipa Hrgovića: "Znate kako ja gledam na to? Odsvira se himna, digne se zastava, političari te dočekaju i fotografiraju se za svoje potrebe i ide se dalje. Zato sam rekao Filipu: "Jebi im mater svima, ne daj im da se slikaju s tobom".

Švicarski nogometaš Xherdan Shaqiri na Euru u Francuskoj nakon što su njemu i suigračima pukli dresovi: "Nadam se da Puma ne proizvodi kondome".

Ćiro Blažević: "Tko je Anti Čačiću dao Ferrari, a prije toga ni Fiću nije vozio?".

Ruski predsjednik Vladimir Putin nakon nereda u Francuskoj: "Tučnjava ruskih i engleskih navijača (na Euru) je bila sramota. Ne znam kako je 200 Rusa moglo prebiti nekoliko tisuća Britanaca".

Zlatan Ibrahimović: "Došao sam kao kralj, a odlazim kao legenda".

Zlatan Ibrahimović: "Da stave moj kip umjesto Eiffela, ostao bih u Parizu".

Zlatan Ibrahimović: "Nisam bahat".

Zlatan Ibrahimović nakon što je zabio 25.000. gol u povijesti Premiershipa: "Mislio sam da sam samo ja zabio 25.000 golova"

Cristiano Ronaldo: "Da je cijela momčad na mojoj razini, bili bismo prvi".
 
Cristiano Ronaldo o Xaviju: "Ne zanima me što Xavi kaže o meni. On igra u Kataru, ili ne znam gdje. Osvojio je sve trofeje, uključujući i Svjetsko prvenstvo, ali nikada nije osvojio Zlatnu loptu".

Predsjednik Barcelone: "Messi treba dobiti Zlatnu loptu - svake godine".

Samuel Umtiti o Messiju: "On na treningu radi nemoguće stvari, pored njega izgledamo kao čunjevi".

HRT-ov Bruno Kovačević na Davis Cupu: "Ovo bi i Ilija Sivonjić zabio".

Drago Ćosić, utakmica Hrvatska - Češka na Euru, nakon što je Ćorluki razbijena glava: "Da vidimo hoće li sve biti u redu s Vedranom. Ovako mi je izgledao malo kao da je izgubio orijentaciju, ali uzdajmo se u Vedranovu glavu, rođen je u Bosni ipak".

Drago Ćosić, ista utakmica: "Sudac mi je na aerodromu rekao da se nada da će Hrvatska pobijediti. Zamolio me da to nikome ne kažem. Nisam nikome rekao, osim dva milijuna Hrvata koji sad prate ovaj prijenos".

Kolinda nakon nereda na utakmici protiv Češke na Euru: "Bravo, Vatreni! Bravo, hrvatski navijači! A vama neprijateljima Hrvatske, mrziteljima svoje reprezentacije i države, tzv. orjunašima, poručujem: odgovarat ćete i za ovo i za svastiku! Sram vas bilo".

Zdravko Mamić nakon što je bio u Uskoku i dao izjavu o tome da nije prijetio državnom odvjetniku Dinku Cvitanu: "Godinama me SOA obrađuje. Kod mene se krše svi zakoni svijeta, sva moja ljudska prava. Molim sve prijatelje da me ne zovu jer su u opasnosti, sve ih se prati i sve ih se sluša. Tko god kontaktira sa mnom, taj je pod obradom".

Zdravko Mamić: "Mirko Barišić je najvažnija persona hrvatskog nogometa".

Zdravko Mamić: "Da nema Dinama, ne bi hrvatska reprezentacija ovako pronosila slavu. U zadnjih pet godina, tri puta smo igrali Ligu prvaka. U najvećoj krizi čovječanstva koja traje od 2008. godine Dinamo je gradio terene i hotele. 300 milijuna eura u deset godina unijeli smo u Dinamo. Uprava kluba je to napravila".

Ćiro Blažević: "Mamić je apsolutni vlasnik, i Čačića i svih ostalih. Samo za budalu je to normalno. Hrvatska vlada, koja to dozvoljava - oni su budale. Oni nemaju svijest značaja hrvatskog nogometa kao najvećeg ambasadora kojeg smo mogli poželjeti. Oni dozvoljavaju sve moguće anomalije jer su nesposobni".

Ivan Meštrović, predsjednik Osijeka nakon burnih reakcija zbog fotkanja sa Zdravkom Mamićem kojemu jedarovao  dres Osijeka: "Ovo je samo bon-ton gesta".

Davor Šuker šalio se na račun hrvatskog reprezentativca zbog vožnje u alkoholiziranom stanju: "Pitao sam Domagoja (Vidu) jel kaj gablal. Još ni kapi! Ako ima tko vozačku da mu posudi... Zvat ću ja neke prijatelje u Ukrajinu ako treba".

Pročitajte više