TRANSFERI

Od ponoći ulazimo u novu eru nogometa, četvorici velikana istječe ugovor

Foto: EPA, 123

LIONEL MESSI je od ponoći slobodan igrač. Dvadeset i jednu godinu nakon što je stigao u Barcelonu može je napustiti bez odštete. 

Očekuje se kako će Messi produžiti ugovor s katalonskim klubom, ali Messi nije jedini velikan kojem u ponoć istječe ugovor. Iduće sezone gledat ćemo jednu novu eru u kojoj neka od najpoznatijih nogometnih lica prethodnog desetljeća nećemo gledati u istom dresu.

Ramos se oprašta od Reala nakon 101 gola i četiri Lige prvaka

Jedna od najvećih promjena bit će svakako ona da od iduće sezone nećemo gledati Sergija Ramosa u Realu. Branič koji je stigao iz Seville davne 2005. godine odigrao je za kraljevski klub 671 utakmicu i zabio za stopera nevjerojatan 101 pogodak. U bijelom dresu je pet puta postao prvak Španjolske, a po četiri puta Europe i svijeta.

Neki mediji naveli su kako je Ramos sve dogovorio s PSG-om i samo se čeka službeni potpis ugovora. Svijet je posebno dirnuo njegov oproštajni govor od Reala tijekom kojeg nije mogao prestati plakati.

Bayern i Juventus ostaju bez vođa obrane

Jerome Boateng će danas, nakon deset godina, reći zbogom Bayernu. U bavarskom klubu odigrao je 364 utakmice te osvojio dvije Lige prvaka i nevjerojatnih devet titula prvaka Njemačke.

Njemački branič se oprostio od Bayerna u suzama dok je napuštao teren. Činjenicu da ćemo gledati neku novu momčad potvrđuje i transfer Davida Alabe u Real Madrid. Još su samo Thomas Muller i Manuel Neuer preostali od prvotimaca koji su na krilima Robbena i Riberyja osvojili europsku krunu.

Za Boatenga je već ranije interes istaknulo nekoliko klubova, a najozbiljnije ponude navodno su dali Tottenham i Monaco.

Ugovor istječe i Giorgiu Chielliniju, legendi Juventusa. Stoper koji je odigrao 535 utakmica u 16 sezona za Staru Damu trenutno je na Europskom prvenstvu, gdje s Italijom želi osvojiti titulu. Zadobio je ozljedu u susretu protiv Švicarske, ali bi trebao biti spreman za utakmicu protiv Belgije.

Zasad se još ne zna gdje će nastaviti karijeru, ali izgledna je opcija i ona da će se umiroviti. Rezervna opcija je igranje u američkoj ligi, MLS-u.

Ovo su najvrjedniji igrači kojima istječe ugovor, Kovaču odlazi bitan igrač

Donnarumma od ponoći više nije igrač Milana, ali on je već potpisao ugovor s PSG-om. Prema Transfermarktu, ovo su najvrjedniji igrači u Europi kojima ugovor istječe večeras u ponoć. U problemu je i Niko Kovač, koji mora riješiti odlazak Crnogorca Stevana Jovetića.

Lionel Messi (Barcelona)

Gianluigi Donnarumma (Milan)

Elseid Hysaj (Napoli)

Sergio Ramos (Real Madrid)

Nikola Maksimović (Napoli)

Jeffrey Schlupp (Crystal Palace)

Jerome Boateng (Bayern Munich)

Ryan Bertrand (Southampton)

Patrick van Aanholt (Crystal Palace)

Andros Townsend (Crystal Palace)

John Lundstram (Sheffield Utd)

Mamadou Sakho (Crystal Palace)

Stevan Jovetić (Monaco)

Nicolas N’Koulou (Torino)

Fabian Balbuena (West Ham)

Juna Mata (Man Utd)

David Luiz (Arsenal)

Gaston Ramirez (Sampdoria)

Franck Ribery (Fiorentina)

Giorgio Chiellini (Juventus)

Pročitajte više