Odbio poziv u englesku reprezentaciju i otišao u Dubai na odmor

Foto: EPA

NOGOMETAŠ Arsenala Ben White (26) našao se na udaru engleske javnosti. Kada je prije deset dana izbornik Gareth Southgate objavio popis za prijateljske utakmice protiv Brazila i Belgije, novinari su ga pitali zašto nije pozvao desnog beka vodeće momčadi Premier lige koji igra u sjajnoj formi ove sezone. Southgate je tada otkrio da je igrač poziv odbio.

Rekao je da je sportski direktor Arsenala Edu obavijestio Johna McDermotta, tehničkog direktora u Nogometnom savezu Engleske, da White ne želi da ga se trenutno razmatra za reprezentaciju Engleske jer nije pozivan od 2022. godine, kada je ranije poslan kući sa Svjetskog prvenstva u Kataru.

"Ben White napustio je trening-bazu Engleske u Al Wakrahu i vratio se kući u Englesku. Razlog je privatne prirode. Nogometaš Arsenala se neće vraćati u Katar i neće biti u sastavu do kraja Svjetskog prvenstva. Molimo da se poštuje privatnost nogometaša u ovim trenucima", stajalo je u objavi reprezentacije Engleske u prosincu 2022. godine, ali nekoliko dana kasnije otkrilo se da je razlog odlaska bio bitno drugačiji.

Umjesto da igra za reprezentaciju, otišao je u Dubai

White na Svjetskom prvenstvu nije nastupio ni minutu, a Daily Mail je tada otkrio da je razlog odlaska njegova svađa s pomoćnim trenerom Steveom Hollandom. White nije bio zadovoljan tretmanom u reprezentaciji, a navodno je za vrijeme cijelog turnira bio mrzovoljan prema suigračima i medijima. Nakon toga došlo je do razlaza i on se uoči osmine finala Svjetskog prvenstva vratio u Englesku te nakon toga nije bio pozivan.

Southgate je nedavno pokušao razgovorom zakopati ratne sjekire jer smatra da mu je branič potreban, ali on još nije zaboravio iskustvo iz Katara i ne želi da ga se poziva. Priča nije bila toliko skandalozna za englesku javnost sve dok njegova supruga nije na dan poraza Engleske od Brazila objavila fotografiju s odmora u Dubaiju, što su protumačili kao ruganje izabranoj vrsti.

"Što radiš objavljujući da si u Dubaiju i igraš karte? Odlučio si da ne igraš za Englesku, to je u redu, ali nemoj biti drzak na taj način", jedan je od komentara na društvenim mrežama. Southgate je nakon odbijanja poziva izjavio da su mu vrata i dalje otvorena, ali sada se čini da je taj scenarij daleko od mogućeg i branič Arsenala vjerojatno neće biti na popisu za Euro.

Pročitajte više