Odbjegli vratar otkrio kako je došlo do raskola u srpskoj reprezentaciji na rukometnom Euru

Foto: Screenshot; Youtube

SRBIJA je ostala iznenađena kada je iz Poljske stigla obavijest da je njihov vratar Slaviša Đukanović napustio reprezentaciju dan uoči vrlo važnog ogleda s Makedonijom. Malo boljim poznavateljima srpskog rukometa odmah se upalila lampica, jer je izbornik Srbije Dejan Perić, osim o taktici, morao voditi brigu i o odnosima između reprezentativaca.

Đukanović se oprostio od reprezentacije putem objave na Facebooku, a po povratku iz Poljske otvorio je dušu u razgovoru za "vesti online".

"Znao sam kakvi su bili odnosi u reprezentaciji. Bio sam na Euru u Danskoj 2014. i nisam htio da se takvo što ponovi. Moj jedini uvjet je bio da se zna kako se tko ponaša, konkretno u vezi s Darkom Stanićem. Na tom prvenstvu njega se sve pitalo, kad se trenira, kad se brani, kad se ide s terena. Imao je nevjerojatnu slobodu koju u karijeri nisam doživio. Perić me uvjeravao da će sada biti drugačije", rekao je Đukanović.

"Stanić je kriv za rušenje discipline"

Srpski vratar otkrio je kako je Stanić na prvi trening došao bez opreme te da se nije pojavio na prijateljskoj utakmici s Mađarskom.

"Pitao sam kapetana Nikčevića gdje je Stanić, on je rekao - "nemam pojma". Neko mi je kasnije rekao da je bio 'bolestan'".


Đukanovića je posebno smetala Stanićevo rušenje discipline.

"Nije ga bilo na jutarnjim treninzima. On je odlučivao kad će i koliko će braniti. Izbornika se opet ništa nije pitalo. Uoči utakmice s Francuskom, tijekom večere, njemu zvoni mobitel i počne pričati za stolom...".

Pale su teške riječi...

Srpski je vratar otkrio kako su njegovi suigrači primili vijest da napušta reprezentaciju.

"Pitali su me jesam li to objavio, rekao sam da jesam. Perić je rekao da s pet-šest igrača imao dogovor u vezi sa Stanićem. Ostao sam zatečen, nisam znao o čemu se radi. Pitao sam kapetana Nikčevića o kakvom je dogovoru riječ, on je rekao "tko si ti da ti kažem". Stanić mi je rekao nešto u smislu "ne mogu vjerovati da ti to učinio". Pale su teške riječi, ali nije bilo sukoba. Perić mi je priopćio da nisam više dio reprezentacije, ja sam otišao", zaključio je Đukanović.
 

Pročitajte više