NHL

Odigran All-Star NHL-a. Umjesto da idu na ZOI u Peking, igrači se vraćaju u klubove

Foto: Profimedia

POBJEDOM momčadi Metropolitanske skupine koja je u finalu pobijedila reprezentaciju Centralne skupine 5:3, u Las Vegasu je u subotu završen All-Star vikend hokejaške NHL lige, a najboljim igračem je proglašen Claude Giroux iz Philadelphia Flyersa. On je u finalu postigao dva pogotka za pobjedničku momčad turnira "3 na 3", a važnu je ulogu imao i vratar Pittsburgh Penguinsa Tristan Jarry koji je obranio 14 od 15 udaraca.

Giroux je u svom sedmom nastupu na All-Star utakmici prvi put osvojio trofej za najboljeg igrača. Zajedno s još desetoricom suigrača iz Metropolitanske divizije razdijelit će milijun dolara, koliko su osvojili pobjedom na turniru. Metropolitanska skupina je u polufinalu bila bolja od momčadi Pacifičke skupine 6:4, a Centralna skupina je bila bolja od izabranika iz Atlantske skupine 8:5.

Umjesto u Peking, igrači se vraćaju u klubove

Prema prvotnom planu, najbolji hokejaši svijeta su se nakon All-Star vikenda trebali pridružiti svojim reprezentacijama i zaigrati na olimpijskom turniru u Pekingu. No taj je plan propao kad je u posljednjem pandemijskom valu odgođen velik broj utakmica u NHL-u koje će sada biti nadoknađene u terminu u kojem je najkvalitetnije ligaško natjecanje u svijetu trebalo biti prekinuto.

Pročitajte više