Odlazak na WC prelomio meč: Karlo sumnja u sklonosti njemačkog para

"VJEROVAO sam da ovaj put zaista možemo pobijediti u paru, za razliku od nekih prijašnjih mečeva gdje je razlika u kvaliteti bila iznimno velika. To se na terenu i pokazalo, Ivan i Ivo odigrali su zaista kvalitetan meč", pomalo je nevoljko komentirao izbornik Goran Prpić koji se nadao da drugi dana natjecanja u 1. kolu Svjetske skupine može zaključiti vodstvom. Nijemci su ipak imali drugačiji plan i iznimno raspoloženog, na trenutke briljantnog Petzschnera, dok je Prpićev par disao polovično posebno u posljednjem odlučujućem setu. Statistika kaže da su presudile nijanse, osvojili smo tek pet poena manje od Nijemaca. No, dojam je da Karlović nije uspio zadržati mirnoću u završnici.



"To što je Petzschner reternirao kod 4:4... Pokazao je koliko je kvalitetan. Preuzeo je ulogu vođe u reprezentaciji. Šteta, imali smo naše šanse kod 2:1 i 4:4 u trećem setu. No, oni su svoje šanse u predzadnjem gemu iskoristili, mi svoje nismo i umjesto da smo u slavljeničkom raspoloženju, mi gubimo"

Dodig mora reći može li ili ne može igrati treći dan

Situacija je, smatra Prpić i dalje otvorena.

"Sve bi bilo otvoreno i da smo danas pobijedili. U svakom meču će odlučivati mali broj poena, ali vjerujem da možemo pobijediti na kraju."

Ostaje li izbornik pri odluci da u odlučujuću nedjelju na teren pošalje Čilića, pa Dodiga, ili postoji šansa da Karlo uskoči? Hoće li Dodig moći nakon što je u dva dana odigrao dva meča u pet setova i je li Karlo uopće spreman biti čovjek odluke, pobijedi li Čilić u prvom meču? 

"Vidjet ćemo koliko će se Dodig oporaviti. Imam neka loša iskustva i takvim situacijama i to će svakako utjecati na moju odluku. Ivan mora biti realan i reći u kakvom je fizičkom stanju", kaže Prpić.

"Izgubiti dva dana zaredom meč u pet setova, nije lako. Ovo mi je peti put u karijeri da igram pet setova, tri sam dobio, a posljednja dva izgubio i teško mi je. No, treba ići dalje. Sutra ću moći više reći o tome u kakvom sam stanju", reći će Dodig.

"Petzschner mi je reternirao ono što nikada nitko nije"


Karlović se nada da će uskoro dohvatiti pravu formu.

"Danas smo igrali odlično i imali smo priliku pobijediti. Propustili smo neke šanse na Kasovom servisu, Petzschner mi je reternirao ono što nikada nitko nije. Zaista je odigrao nevjerojatno. Što reći, igram dobro, tako se osjećam i na treningu, ali reakcija mi se nije skroz vratila. Ove sezone izgubio sam puno mečeva, pobjeda će valja doći"

Porazu unatoč, naši tenisači našli su prostora i za šalu. Karlović je, naime, poželio odgovoriti Petzschneru koji je na press konferenciji rekao da su on i Kas zaigrali bolje nakon zajedničkog odlaska na WC. Dogodilo se to uoči petog seta. WC pauzu odradili su i naši tenisači, no čini se, manje uspješno.

"Ne znam ja što su to oni radili na WC-u u tom slučaju, ali vidim da je pomoglo",  dobacio je Karlo i nasmijao prisutne.

"Ti zaista nisi normalan", kimao je glavom i izbornik Prpić.

Malo opuštanja nakon teškog dana ne škodi.

Pročitajte više