Odlazi Didier Drogba

Foto: Screenshot

DIDIER Drogba (40) je na početku sezone najavljivao da bi mogao na ljeto završiti karijeru, a sad je to za francuski Telefoot i potvrdio.

Jedan od najboljih napadača u zadnjih 20 godina tako će zadnje profesionalne korake odraditi u Phoenix Risingu, u nižoj američkoj ligi, a namjerava se uskoro baviti trenerskom poslom.

Veliki Drogba, koji je karijeru započeo u Le Mansu pa igrao za Guingamp i Marseille, najveći trag ostavio je u Chelseaju u kojem je bio od 2004. do 2012. godine. Reprezentativac Obale Bjelokosti za klub sa Stamford Bridgea odigrao je 381 utakmicu, zabio 164 i asistirao 86 golova te osvojio četiri naslova prvaka, četiri FA Cupa i Ligu prvaka 2012. godine.

Upravo je njegov gol u 88. minuta finala u Münchenu odveo utakmicu protiv Bayerna u produžetak, a Drogba je u raspucavanju zabio odlučujući penal.

Sa 188 centimetara i gotovo 90 kilograma, Drogba je bio kralj šesnaesterca i igrač kojeg je bilo gotovo nemoguće čuvati, a 2007. i 2010. godine bio je prvi strijelac Premiershipa.

Nakon Chelseaja, čiji je četvrti najbolji strijelac svih vremena, veliki Drogba otišao je u Shanghai pa u Galatasaray. I u Turskoj je osvojio naslov prvaka, da bi se 2014. godine vratio u Chelsea i sudjelovao u osvajanju još jedne titule.

Nakon toga je u jednoj sezoni zabio 21 gol za Montreal Impact, a u Phoenixu je trenutačno na devet golova u 14 nastupa. Drogba je vlasnik tog američkog kluba te je tako postao prvi igrač u povijesti nogometa koji je istovremeno i vlasnik kluba u kojem igra.

"Sviđa mi se moja nova uloga. Okružen sam mladim igračima i uživam u tome da im prenosim sve ono što znam i što sam prošao. No, ovo je zadnja sezona. Imam već 40 godina, vrijeme je", rekao je Drogba za Telefoot.

Pročitajte više