HNL

Odlazi li prvi strijelac HNL-a u Dinamo? Mišković: Svi su na prodaju

Foto: Matija Habljak / Pixsell

ANTONIO ČOLAK u zadnjoj utakmici prvenstva zabio je za Rijeku protiv Istre četiri pogotka (4:2) i osvojio titulu najboljeg strijelca HNL-a. Zabio je ove sezone 20 pogodaka, jednako kao Mijo Caktaš te Mirko Marić. No 26-godišnjak iz Rijeke imao je manju minutažu od kapetana Hajdukova i napadača Osijeka (32 utakmice uz 2508 minuta na terenu) te mu je pripao naslov prvog strijelca lige.

"Super smo ušli u utakmicu s Istrom, brzo smo poveli pa zabili drugi i treći gol. Onda smo glupo primili dva gola, ali na kraju smo riješili sve kako smo željeli. Ponosan sam na sve igrače i cijeli stručni stožer. Nogomet piše baš čudne priče, vjerovao sam da mogu biti prvi strijelac i zato sam jako trenirao protekli tjedan i cijelu sezonu. Ponosan sam, zahvaljujem suigračima koji su mi pomogli i navijačima koji su me bodrili cijele sezone i onda kada nam nije išlo", kazao je Čolak nakon utakmice.

Rijeka je na kraju završila treća, iako je dvije minute do kraja prvenstva držala poziciju za kvalifikacije Lige prvaka. No onda je pao gol Lokomotive u Gradskom vrtu. 

"Odradili smo vrlo dobru sezonu, išli smo malo gore, malo dolje i mogli smo možda biti i drugi. Ispred nas je finale Kupa protiv Lokomotive idući vikend i uz podršku navijača koji će nas podržavati ispred televizije vjerujem da ocjena sezone na kraju može biti i odlična", komentirao je Čolak, koji je svojom energijom na terenu oduševio gazdu Rijeke Damira Miškovića.

"Čovjek je u četiri kola zabio osam pogodaka. Oduševljava me, ima strašnu energiju i golemo srce", priča nam Mišković i dodaje: 

"Čestitamo Lokomotivi, zasluženo su drugi u HNL-u, kao što bismo bili i mi da nije pao drugi gol u Osijeku. Rijeka je pokazala kvalitetu i veliki karakter, posebno u zadnja četiri kola. Rijeka je izborila Europu, a mnogi nam nisu vjerovali. Uz to, promovirali smo mlade igrače iz našeg omladinskog pogona. U zadnju utakmicu sezone ušli smo s Pandurom, Lepinjicom, Štefuljem i Brautom, minutažu je dobio i Galešić, a Smolčić nam je ozlijeđen. Imamo naše djece i na posudbi, konačno nam dolaze rezultati od rada tijekom zadnjih osam godina. Ako se slažete, to je neka nova Rijeka. Naša djeca bore se za vrh HNL-a i novu titulu. Svaka čast igračima, našem treneru Simonu Rožmanu."

Na pitanje hoće li najbolji strijelac lige završiti u Dinamu, kao što se posljednjih dana priča, Mišković odgovara:

"Uvijek imam isti odgovor na to, stotinu puta sam ponovio da je svaki igrač Rijeke na prodaju. Ovdje svatko može donijeti ponudu, ali naši ciljevi ostaju isti, želimo igrati Europu i osvojiti Kup."

"HNL je liga u kojoj svi živimo od prodaje i jedva smo čekali prijelazni rok. Svima je jasno da zbog pandemije imamo probleme jer smo trošili, a nismo zarađivali ni igrali. Sve je problem: manjak prihoda od transfera, manjak sponzora i novca od ulaznica. Cijeli nogometni svijet je u problemu, u problemu smo i mi", pojasnio je prvi čovjek Rijeke, koji godinama upumpava vlastita sredstva u klub s najvećim dugovanjima u HNL-u u protekloj godini. 

Hoće li novi ugovor za tv prava popraviti stvar? 

"Rješavamo detalje, financijski dio smo riješili. Na vrijeme ćemo vas obavijestiti, nema brige. Naravno da očekujemo da će bolji ugovor riješiti dio problema, ali HNL ne može živjeti bez prodaje igrača, to je naš kruh. Rijeka je unatoč svim nedaćama preživjela. Opet smo pokazali da se naša lijepa priča ne raspada, mi smo i dalje u vrhu. Imamo naslov prvaka, triput smo igrali u skupini Europa lige, osvojili smo tri Kupa i sad idemo po četvrti", zaključio je Mišković. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više