FUTSAL

Odlično kolo u futsalu. Prvak preuzeo vrh, Dinamo izgubio u Dubrovniku

Foto: MNK Olmissum

ODIGRANO je još jedno kolo izvrsne i napete 1. Hrvatske malonogometne lige. Nakon četvrtog kola više nema neporažene momčadi u ligi, ali ni one koja nije upisala barem tri boda.

Dinamo izgubio u Dubrovniku nakon pet godina, infarktna utakmica u Makarskoj

Četvrto kolo započelo je dvobojem makarskog Novog Vremena i Universitasa (3:3). Gost je u utakmicu ušao kao veliki autsajder, ali je do 18. minute vodio sa senzacionalnih 3:0. Posao gostima u nastavku je ipak olakšao Toni Jelavić koji je sjajnim udarcem smanjio rezultat.

U nastavku su Makarani pritiskali i pucali iz svih oružja, a to im se isplatilo u 29. minuti, kada je opet precizan bio Jelavić. Bod im je donio Vedran Kazazić golom u posljednjim sekundama susreta.

U Dubrovniku smo gledali odličnu utakmicu između Squarea i Futsal Dinama (4:2). Domaćin je poveo već u prvoj minuti nesretnim autogolom Mihovila Prgometa. Do poluvremena su se Plavi vratili te golovima Prgometa i Kristijana Grbeše (deseterac) okrenuli rezultat.

Ipak, drugo poluvrijeme pripalo je Dubrovčanima. Marko Kuraja pogodio je za 2:2, a novo vodstvo domaćinu donio je Argentinac Martin Facundo Gassmann, bivši kapetan mlađih uzrasta te futsal velesile. Pobjedu je potvrdio Mato Šimunović, a bio je to prvi poraz Futsal Dinama na najudaljenijem gostovanju u ligi nakon pet godina.

Šibenska Crnica upisala je prve bodove ove sezone. Sa 6:4 bila je bolja na domaćem terenu od MNK Vrgorca, koji je u prošlom kolu svladao prvaka Olmissuma koji nije izgubio od siječnja. Gol Vlade Andrijaševića su ubrzo Marlon Luciano Da Silva i Josip Bošković preokrenuli u vodstvo gostiju. Ipak, Antonio Perić u zadnjim sekundama poluvremena vraća stvari na početak.

Vrgorac je preko Boškovića poveo drugi put na susretu, ali je Bruno Žilić poravnao za upornu Crnicu. Andrijašević je novim golom donio vodstvo domaćinu osam minuta prije kraja, što je Vrgorčane primoralo na igru s golmanom-igračem. Do kraja susreta za Crnicu su zabijali Šimun Popov i vratar Franko Bilić, a Bošković je sjajnu partiju zaokružio hat-trickom.

Olmissum pobijedio novog prvoligaša i izjednačio se na vrhu tablice s njime

U direktnom dvoboju momčadi s vrha tablice, aktualni prvak Olmissum pobijedio je novog prvoligaša Futsal Pulu (4:2), koja je jedina imala tri pobjede na startu sezone. Time su im Omišani preuzeli i vrh tablice.

Koliko su gosti dobra momčad, svjedoči i podatak da su na poluvremenu vodili 2:1. Za Puležane su golove dali Daniel Moravac i vratar Žarko Luketin, koji je ovog ljeta upravo iz Olmissuma stigao u Pulu. Strijelac jedinog gola za domaćine u prvom dijelu bio je Antonio Sekulić.

U uzbudljivom i napetom nastavku Olmissum ipak dolazi do tri boda. Dvaput je bio precizan Duje Kustura, a još jedan gol dodao je Sekulić. Zbog obaveza u Ligi prvaka, Olmissum neće igrati ovaj vikend protiv Futsal Dinama u Zagrebu.

Iako su prema mnogima bili prvi favoriti za ispadanje, novopečeni prvoligaš Šibenik 1983 uzeo je i drugu pobjedu zaredom. Bolji su bili u gostima kod zagrebačkog Alumnusa (2:4). Činilo se da su već u prvom poluvremenu napravili ogroman korak prema pobjedi kada su vodili autogolom Danijela Dekanića i golom Mirka Jurjevića.

Zagrepčani se nisu predali i u osam minuta su poravnali rezultat. Za 1:2 je pogodio Bruno Kovačić, a kasnije je i Dekanić poslao loptu, ovaj put u pravu mrežu. U infarktnoj završnici Šibenčani ipak odnose sva tri boda. Josip Jurić u pretposljednjoj i Jurjević u posljednjoj minuti donose ogromnu pobjedu za svoju momčad.
 

Pročitajte više