Odlično otvaranje SP-a u Brazilu: Rukometašice pregazile Obalu Bjelokosti

HRVATSKE rukometašice rutinski su pobijedile Obalu Bjelokosti 36:20 (20:10) u prvoj utakmici skupine D Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Već od prve minute vidjelo se da će to biti igra mačke i miša, a svojim pristupom naše reprezentativke nisu dozvoljavale nikakvu mogućnost iznenađenja, pa su tako do odmora osigurale prve bodove, stvorivši prednost od 10 pogodaka.

U nastavku je izbornik Canjuga dao priliku i nekim novim igračicama, koje su nadogradile višak za još šest golova za konačnih +16.

Andrea Penezić bila je najefikasnija sa sedam golova, Maja Zebić postigla je šest, a Lidija Horvat četiri pogotka. Vratarke su bile super raspoložene - Ivana Jelčić obranila je 12, a Jelena Grubišić sedam lopti.

Izbornik Canjuga prokomentirao je uvjerljivu pobjedu hrvatske reprezentacije:

"Nisam zadovoljan zato jer se Kike povrijedila iz razloga što je početak utakmice bio uraganski, a imam osjećaj da su se pojedine cure osjetile manje vrijednima jer su počele drugo poluvrijeme što moramo odmah večeras riješiti da tu nema prva druga postava nego kako tko igra. Mislim kako drugačije tumačiti da smo u deset minuta drugog poluvremena gubili tri razlike. A i ona, neću reći druga postava po rangu, nego drugo poluvrijeme igračice koje su igrale morale su bez problema napraviti ako ne deset razlike kao što je bilo u prvom poluvremenu, nego barem sedam osam", u jednom je dahu izjavio izbornik, a zatim nastavio:

"Moramo biti zadovoljni s dva boda. Nisam samo zadovoljan s početkom drugog poluvremena jer svaka igračica mora dati tristo posto bez obzira protiv koje ekipe se igra i u kojoj fazi se igra jer igramo na Svjetskom prvenstvu što mora biti čast svakome od nas", zaključio je Canjuga.

Maja Zebić koja je ponovno odigrala odličnu utakmicu u dresu reprezentacije, kratko je izjavila:

"Pobjeda je tu i drago mi je što smo dobro otvorile ovo SP i mislim da smo od prve do zadnje ušle sto posto u utakmicu i da se to odrazilo na rezultat. Obala Bjelokosti nije loša ekipa, samo što smo mi puno bolje. Protiv Urugvaja će biti puno lakša utakmica, ja ju smatram kao trening utakmica, a nakon Urugvaja kreće Danska koja je malo ozbiljnija, tada započinje turnir za nas ustvari."

Uz Penezić i Zebić mrežu Obale Bjelokosti punila je i Lidija Horvat:

"Prvo moram čestitati curama, drago mi je da smo otvorile prvenstvo pobjedom. Ušle smo fenomenalno u utakmicu, ali onda je uslijedio mali pad, no na kraju smo očekivano slavile. U svaku utakmicu moramo ući sto posto i ne smijemo si dozvoliti takav pad. Protiv Urugvaja će biti lakša utakmica i vjerujem da će trener malo rotirati kako bi odmorio neke igračice jer odmah nakon toga igramo s Danskom", zaključila je Horvat.

U preostalim dvama dvobojima u našoj skupini, Švedska je uvjerljivo pobijedila Argentinu, a Danska Urugvaj.

U ponedjeljak će hrvatske rukometašice odigrati dvoboj drugog kola protiv Urugvajki.

SP rukometašica, 1. kolo, skupina D:

Švedska – Argentina 37:11

Danska – Urugvaj 36:10

Hrvatska – Obala Bjelokosti 36:20

Pročitajte više